U14

Pályán az utánpótlás

Három győzelem, egy döntetlen és egy vereség a PMFC utánpótlás csapatainak hétvégi mérlege.

U19-es bajnokság, II. osztály, 17. forduló
PMFC – Békéscsaba Labdarúgó Akadémia 0-0 (0-0)
Edző: Lőrinc Antal

– Az első hazai mérkőzést játszottuk egy súlyos idegenbeli vereség után. Rosszul kezdtük a találkozót, így az első tíz percben két nagy gólszerzési lehetősége is akadt a Békéscsabának. Ezután azonban szép lassan átvettük az irányítást és több alkalommal is eljutottunk az ellenfél kapuja elé. A második félidő már a miénk volt, amely során több nagy lehetőségünk is megadatott a gólszerzésre, de ezen a meccsen sajnos a kapufáról kifelé pattant a labda – értékelt Lőrinc Antal, edző.


U17-es bajnokság, II. osztály, 17. forduló
Békéscsaba Labdarúgó Akadémia – PMFC 0-3 (0-2)
Pécsi gólszerzők: Csernik Zsombor (14., 34.), Tóth Ottó (51.)
Edző: Jelena Richárd

– Végig magabiztos, meggyőző játékot nyújtottunk a néhol már a durvaság határait súroló ellenféllel szemben – értékelt Jelena Richárd, edző.


U16-os bajnokság, II. osztály, 17. forduló
Békéscsaba Labdarúgó Akadémia – PMFC 3-0 (0-0)
Edző: Lőrincz Sándor

– Azt kell mondanom, hogy egy nálunk gyengébb, simán verhető ellenféltől kaptunk ki, az eredményt figyelembe véve megalázóan. A Békéscsaba nem játékban, hanem akarásban vert meg minket. Amennyiben az elkövetkező mérkőzéseken ilyen lesz a csapat akarása, akkor nem sok pontot fogunk szerezni – értékelt Lőrincz Sándor, edző.


U15-ös bajnokság, I. osztály, 17. forduló
PMFC – L-IT SZEAC 4-0 (1-0)
Pécsi gólszerzők: Tóth Máté (13., 45.), Németh Barnabás (47., 65.)
Edző: Kósa Sándor

– Egy hozzánk hasonló játékerőt képviselő ellenfél ellen sikerült magabiztos győzelmet aratnunk, amire nagy szüksége volt a csapatnak a kellő önbizalom visszaállításának tekintetében. További pozitívum, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést úgy, hogy ellenfelünk helyzetbe sem tudott kerülni, ami mindenképpen védekezésünket dicséri. Párharc-erősen, agresszíven védekeztünk, a támadásainkban pedig különösen a második félidőben megvolt a megfelelő átütő erő. Két gólt is a gyakorolt pontrúgás-variáció után szereztünk, ami fontos az elkövetkező mérkőzések tekintetében. A játék minden elemében ellenfelünk fölé nőttünk és mivel nagyon akartuk ezt a sikert, meg is dolgoztunk érte, így teljesen megérdemelt eredmény született – értékelt Kósa Sándor, edző.


U14-es bajnokság, I. osztály, 17. forduló
PMFC – L-IT SZEAC 3-0 (3-0)
Pécsi gólszerzők: Fröhlich Csaba (2.), Horváth Marcell (28.), Keresztes Noel (31.)
Edző: Szabó Csaba

– Az első félidőben nem engedtük ellenfelünknek a labdakihozatalt. A góljainkat két pontrúgásból és egy akcióból szereztük, ugyanakkor csak a szerencsének és az ellenfelünknek köszönhettük, hogy a hálónk érintetlen maradt. A második félidőben már sokkal szervezettebbek voltunk és uraltuk a játékot. Összegezve, az első félidőben rosszul játszottunk és rúgtunk három gólt, míg a másodikban játékrészben jobban játszottunk és nem találtunk be. Ilyen a futball – értékelt Szabó Csaba, edző.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram