Hozni kell, ami bennünk van!

Március 26-án, vasárnap már a szezon 24. bajnokiját játssza a PMFC, ráadásul az ősi rivális Komló ellen. A találkozón a piros-feketék az esélyesek, még úgyis, hogy némiképp tartalékos hadrendben kell majd kivonulniuk. Márton Gábor vezetőedző reméli, hogy sok nézőt örvendeztethetnek meg és az elképzeléseit a játékosok megtöltik tartalommal.

Egyébként is fiatalnak számít az idei PMFC, most hétvégén ráadásul két rutinos játékosunk is hiányozni fog, hiszen eltiltás miatt sem Koller Krisztián, sem Fellai József nem játszhat.

– Nem szeretek azzal foglalkozni, hogy ki van, és ki nincs. Azoknak kell megoldani a feladatot, akik játszani fognak, és úgy gondolom, hogy meg is fogják. A tabellán biztosan nem véletlenül van két pontja a Komlónak, minden szerénytelenség nélkül úgy vélem, nem kérdés, melyik a jobb csapat. Egy dologtól félek, hogy ellenfelünk ütni, vágni, rúgni fog. Most természetesen nem a kemény játékról beszélek, hanem a durva és sportszerűtlen megmozdulásokról. Bízom benne, hogy ezt a játékvezető időben megállítja, ha így lesz, akkor meg is nyerjük a mérkőzést. Amennyiben ezt a stílust engedik a kék-fehéreknek, akkor viszont nehéz meccs elé nézünk – latolgatta az esélyeket Márton Gábor.

Nagy a különbség a két csapat között a tabellán, de mégiscsak egy PMFC-Komló meccsre készülünk. Még mindig más ez a találkozó, mint a többi?

– A két gárda múltja miatt – többnyire a pályán kívül – van egyfajta felhajtás. Ez nem rossz, sőt! Bízok benne, hogy az előrejelzéssel ellentétben jó idő lesz, legalábbis esni nem fog. Az, hogy kicsit lehűl a levegő, remélhetőleg senkit nem zavar majd és ehhez az osztályhoz képest sokan látogatnak ki. A remek hangulat felől nincs kétségem. Emellett abban is reménykedek, hogy a Dunaújváros-meccshez hasonlóan meg tudjuk majd örvendeztetni szurkolóinkat.

Várható megint olyan trükk, vagy meglepetés, mint amilyen Kónya Dávid középcsatárként szerepeltetése volt?

– Azt a húzást nem nevezném trükknek, inkább taktikai variációnak, ami mindig csak annyit ér, amennyit a játékosok meg tudnak valósítani belőle. Nagyon örültem neki, hogy a Dunaújváros ellen Dávid így meg tudta tölteni az elképzelésemet tartalommal. Felkészültünk arra, hogy mit kell csinálni vasárnap, de ennyi idő után ezt a játékosoknak már amúgy is tudniuk kell. Bízok benne, hogy meglepetést okozunk a Komlónak, még ha nem is a kapust fogom centerben játszatni. Ha azzal az agilitással és kreativitással focizunk, ami benne van a csapatban előre felé, az kivédhetetlen. De az ilyen ellenfelekkel szemben az első gólig nagyon nehéz a dolgunk, arra számítunk, hogy beállnak majd védekezni. A kérdés, hogy milyen gyorsan törjük fel őket. Ha nagyon nehezen, akkor egy olyan meccs lehet belőle, mint a Méhkerék elleni, de az a szezon eleje volt, bízom benne, hogy azon már túl vagyunk – zárta gondolatait Márton Gábor.

orto

A március 26-án, 16:00-kor kezdődő bajnoki mérkőzésre ezúttal az északi ülő (A-tól F-ig), a keleti B-közép és a nyugati „Vendég” szektort nyitjuk meg a szurkolóknak. Kapunyitás 15:00-kor. A belépőjegyek ára továbbra is egységesen 500 forint, 14 év alatt, illetve 65 felett pedig ingyenesen tekinthető meg a találkozó.

Kérjük szurkolóinkat, érkezzenek időben, hogy mindenki időben bejuthasson a mérkőzésre!

A jegyeket keresse a helyszínen a B-közép bejáratánál, a Stadion utcában található 2-es, illetve északon, a Szigeti útnál a 4-es, 5-ös és 6-os pénztárban. Belépéshez a B-közép szektorba a 3-as, az északi ülő szektorba az 5-ös, míg a Vendég szektorba a 7-es kaput javasoljuk. Az elővételes jeggyel, vagy bérlettel rendelkezőknek megnyitjuk a 6/B kaput is, ahol gyorsabban juthatnak be.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram