U14

Pályán az utánpótlás

A PMFC utánpótlás labdarúgócsapatainak hétvégi mérlege egy vereség mellett egy döntetlen és két győzelem volt.

U19-es bajnokság, II. osztály, 22. forduló
Videoton FC – PMFC 1-1 (0-0)
Pécsi gólszerző: Héhn Ferenc (79.)
Edző: Lőrinc Antal

– Az első félidőben inkább taktikai csata folyt a pályán, a kapuk nem forogtak veszélyben. A második játékidő elején korán bekapott gól és kiállítás miatt nehéz helyzetbe kerültünk, de a csapat megmutatta, hogy képes vesztett helyzetből, emberhátrányban is bátran, önfeláldozóan játszani és ennek következtében bravúros döntetlent értünk el a Videoton otthonában, ahol a győzelmet is megszerezhettük volna. Gratulálok Gergő Áronnak, aki első alkalommal védett az U19-es csapatban és bravúros hárításaival nehéz helyzetben is tartotta a csapatban a lelket. Valamint Héhn Ferencnek, hiszen megszerezte első bajnoki gólját – értékelt Lőrinc Antal, edző.


U17-es bajnokság, II. osztály, 22. forduló
PMFC – Szolnoki MÁV UP. FC 1-0 (0-0)
Pécsi gólszerző: Csernik Zsombor (50.)
Edző: Jelena Richárd

– Magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. Rengeteg helyzetet dolgoztunk, majd hagytunk is ki – értékelt Jelena Richárd, edző.


U16-os bajnokság, II. osztály, 22. forduló
PMFC – Szolnoki MÁV UP. FC 4-0 (2-0)
Pécsi gólszerzők: Szabó Dániel Csaba (6.), Széles Bence (44.), Magyar Norbert (64.), Ignácz Olivér (84.)
Edző: Lőrincz Sándor

– A csapatnak végre olyan volt az akarása, hozzáállása a mérkőzéshez, amilyennek lenni kell. Az első játékrész elején az ellenfél kezdeményezett többet, mi viszont sokkal veszélyesebbek voltunk a kapura. Ezen a mérkőzésen a csapat teljesen megérdemelten szerezte meg a három pontot, az eredmény nagyobb különbségű is lehetett volna, ha a végjátékban jobban döntünk – értékelt Lőrincz Sándor, edző.


U15-ös bajnokság, I. osztály, 22. forduló
Videoton FC – PMFC 3-1 (1-1)
Pécsi gólszerző: Németh Barnabás (17.)
Edző: Kósa Sándor

– Egy félidőn keresztül vezettünk, de jó szokásunkhoz híven az utolsó utáni pillanatban a semmiből gólt kaptunk. Megvoltak a lehetőségeink, hogy kontrákból növeljük előnyünket, de állandóan rossz döntéseket hoztunk. A második félidő elején még a pár perce bekapott egyenlítő gól hatása alatt megkaptuk a másodikat is egy komoly fegyelmezetlenség után, és innentől megzavarodtunk, fejetlenül mentünk előre. Az utolsó tíz percben megpróbáltunk további nyomást gyakorolni ellenfelünkre, sorban végeztük el a pontrúgásokat, de nem tudtunk betalálni. Ezen a mérkőzésen hiányoltam a csapattól az utóbbi időben mutatott szervezett, fegyelmezett játékot. Sok hibát vétettünk, ezért megérdemelten nyert a Videoton – értékelt Kósa Sándor, edző.


A Videoton FC – Videoton FC U14-es bajnoki mérkőzés elmaradt, későbbi időpontban pótolják.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram