Sólyom újra szárnyal

A PMFC kapusa imád védeni és úgy lejönni a pályáról, hogy kiadta magából a maximumot.

Az NB III Közép-csoportjának 3. helyén álló PMFC az elmúlt három fordulóban hét ponttal lett gazdagabb. Labdarúgócsapatunk 3-0-ra győzte le itthon a Gyulát, majd idegenben verte 2-1-re a Szekszárdot, legutóbb pedig értékesnek mondható, 1-1-es döntetlenre végzett a bajnokaspiráns Budafok ellen.

A piros-feketéknél ezalatt biztos pont volt a kapuban álló Sólyom Csaba. A nagy rutinnal rendelkező, 36 esztendős hálóőr ősszel elszenvedett sérülését követően sokáig csak a lelátóról figyelhette a társakat, idővel aztán megkapta a cserelehetőséget, mígnem mostanra visszaszerezte formáját a gólvonal előtt.

– Nem kis erőfeszítésembe telik a sérülések után újra felépíteni magam. Ez a bajnoki évem elég balszerencsés emiatt, de nem olyan fából faragtak, hogy bármikor is feladtam volna valamit az életben. Imádok védeni és úgy lejönni a pályáról, hogy kiadtam magamból a maximumot – kezdte Sólyom Csaba.

Pmfc-Budafok_1-053

Kapusunk szerint sokan csinálnak abból presztízst, hogy milyen eredményt érnek el a PMFC ellen. Éppen ezért a múlt szombati Budafok elleni meccset megelőzően azt mondta a fiúknak az öltözőben, hogy nézzék meg, mire mennek az első helyezett ellen. A pontokon megosztoztak a felek, köszönhetően remek támadójátékunknak és Sólyom Csaba bravúros védéseinek.

– Azt gondolom, hogy a 11 pontos előnyt eltüntettük a pályán. Ezek a gyerekek, akik nemrég megyei bajnokságban, vagy ifibajnokságban játszottak óriási fejlődésen mennek keresztül. Igazi rangadó hangulat volt a pályán, szerintem a vendégek lehettek elégedettebbek az egy ponttal – jegyezte meg portásunk, aki érzékeli az előrelépést a csapaton.

Sólyom Csaba úgy látja, hogy itthon jobban játszik a gárda, mint idegenben, de legutóbb Szekszárdon szó szerint kibrusztolták a győzelmet. Szerinte nem lehet mindig szemet gyönyörködtetően futballozni, ugyanakkor pozitívumként említi, ahogy küzdenek egymásért a pályán. Úgy gondolja, ez alkot egy szerethető csapatot és egy jó közösséget.

A piros-feketék hétvégén idegenbe látogatnak. Ezzel kapcsolatban hozzátette, hogy senki ellen sem könnyű nyerni. Biztos benne, hogy más meccs lesz, mint az őszi, amikor 5-0-ra nyertünk a Stadion utcában. Ennek ellenére az ismét szárnyra kapó Sólyom Csaba reméli, hogy a Mórahalom ellen a jó játék, valamint a harci szellem is meglesz és győzelemmel térhetnek haza.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram