Szülinapján leptük meg Szabó Ricsit

Szándékosan nem verte nagy dobra 22. születésnapját hátvédünk, Szabó Richárd, aki a legnépszerűbb közösségi média oldalon is elrejtette ezt a különleges dátumot. Szerencsére mi számon tartjuk játékosaink születési idejét, ezért sikerült is meglepnünk azzal, hogy felhívtuk.

– Köszönöm a köszöntetést, most kellemesen csalódtam, mert szándékosan szedtem le Facebookról a születésnapomat, kíváncsi voltam, kinek jutok eszébe. Ennek megfelelően bulit sem tervezek, munkával ünneplem ezt a napot – mondta el Szabó Richárd.

Védőnk szezonbeli 10. meccsét játszotta szombaton a Budafok ellen, tavasszal másodszor lehetett kezdő. Pedig nem így indult számára ez az évad, ám súlyos őszi bokasérülése komolyan átírta a terveit.

– Nagyon jó dolog, hogy megint kezdő lehettem, természetesen nagyon örülök neki. Őszintén szólva voltak hibáim a találkozón, amit valamennyire lehet a meccshiányra fogni, de remélem, hogy ez hétről-hétre javul majd és lassacskán visszanyerem a formám. Úgy gondolom, óriási hibát azért nem vétettem. Érzem, hogy kezd visszatérni a régi erőm, már az edzéseken is 100 százalékosan tudok pörögni, 3-4 bajnoki kell még szerintem, hogy ismét a régi legyek – tekintett előre a játékos.

17952530_461937637480401_2071521286667580375_n

Szabó Richárd játéklehetősége azért erősen függ posztriválisától, Varga Tamástól is, aki az utóbbi hónapokban birtokolta a kezdő pozíciót. Érdekesség, hogy a két játékos még az öltözőben is egymás mellett ül, és jól megférnek egymás mellett.

– A játékunkkal próbáljuk kivívni a lehetőséget, nincs köztünk ez miatt ellentét. Írtam is neki üzenetet a napokban, megkérdeztem, mi a helyzet vele az utánpótlás válogatottnál. Ő még egy nagyon fiatal, ám tehetséges játékos. Próbálok neki segíteni, építgetni őt, nem furkálódok. Tudom, hogy ő pécsi nevelés, ezért előnyben van velem szemben, de ez miatt nincs köztünk harag – árulta el Szabó Richárd.

Hétvégén a kiesés elől menekülő Mórahalomnál vendégeskednek a mecsekaljaiak, ami nem ígérkezik egyszerűnek. Szabó Richárd mégis magabiztosan áll a feladat előtt:

– Tavaly sérülésem miatt nem láttam a pécsi meccset, de az 5-0-ás eredmény ismeretében elég sima lehetett. Ami a csapatot illeti, jó formában vagyunk, remélem, hogy tavasszal már nem is kapunk ki, ezért mindenképpen győzelmet várok – zárta rövidre hátvédünk.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram