Telkiben jártak edzőink

Az MLSZ edzőközpontjában szakmai utánpótlásnapokat tartottak, amelyre a PMFC két korosztályos trénere is hivatalos volt.

Múlt hét elején – április 24-én és 25-én – folytatta hagyományteremtő programját a Magyar Labdarúgó Szövetség. A korosztályos válogatottakba játékosokat adó NB I-es és NB II-es klubok edzői (U17, U16) az Eb-re készülő U17-es nemzeti csapat felkészítésén keresztül vettek részt szakmai továbbképzésen Telkiben. A többek között Jörg Dániel edzőképzési igazgató és Bernd Storck sportigazgató vezetésével zajló eseményen a PMFC részéről Jelena Richárd és Lőrincz Sándor vehetett részt.

img_4889

– Hétfő reggel értünk fel Telkibe – kezdte beszámolóját U17-es csapatunk edzője. – Végig velünk volt Bernd Storck, aki megosztotta tapasztalatait. A nap további részében megmutatták, hogy milyen felméréseket végeznek az U17-es játékosokon, ahhoz hasonlóan, mint ami korábban az U19-eseknél is volt. Másnap egy edzésgyakorlatot kellett kiválasztani, majd bemutatni és végül kielemezni. Hasznos volt ez a két nap, sokat lehet belőle profitálni – mondta el Jelena Richárd.

img_4883

Vele volt kollégája, a PMFC U16-os labdarúgócsapatát vezető Lőrincz Sándor, aki elárulta, a válogatottak felmérése egészen pontosan úgy zajlott, hogy a játékosokon nyugalmi állapotban elvégeztek egy laktátmérést, majd a focistáktól három körönként ismét vért vettek. Volt egy olyan rész is a terhelésükben, hogy öt kör lefutását követően vettek tőlük vért, és ez alapján kielemezték, hogy az adott játékosnál mikor veszi kezdetét az úgynevezett savasodás.

A két korosztályt figyelembe véve összesen egyébként negyvennyolcan vettek részt ezen a két napos szakmai utánpótlás találkozón Telkiben. Trénereink egyöntetűen csak bízni tudnak benne, hogy a közeljövőben folytatódik majd ez a program, hiszen edzőként ilyenkor sokat tanulhatnak. Mint emlékezetes, március elején az U19-es edzők vettek részt hasonló képzésen, a mieinktől Lőrinc Antal volt jelen, a közeljövőben pedig sor kerül az U15-ös vezetők szakmai napjára is ugyanitt.

Borítókép: www.mlsz.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram