Csipetnyi szerencse hiányzott

Rangos megmérettetésen szerepelt április végén a PMFC U13-as csapata. A Koleszár Viktor vezette alakulat az ország topakadémiáival mérte össze tudását és bár egy meccset sem veszített, a tizenegyespárbajokban Fortuna nem fogta a piros-feketék kezét, így érem nélkül maradtak.

A Vasas Kubala Akadémia a Hungast-kupa állandó szervezője, amelyre évről-évre az ország 8 legjobb akadémiáját hívják meg. Nem is kérdés, hogy ott a helyük a pécsieknek is, hiszen a legutóbbi két kiírást ők nyerték, így címvédőként érkeztek a fővárosba.

A baranyaiakat a szombathelyi Illés Akadémiával, a Ferencvárossal és a házigazda Vasassal sorsolták egy csoportba. A mecsekaljaiak jól is vették az első akadályokat, hiszen a vasiakat 2-1-re (pécsi gólszerzők: Újvári, Okorie), míg a budapesti zöld-fehéreket 1-0-ra (gólszerző: Újvári) győzték le. Az angyalföldiek ellen már csak egy 0-0-ra futotta, de ez is elég volt a továbbjutáshoz.

Az elődöntőben egy másik fővárosi gárdával, a Kispest Honvéddal kellett mérkőznie Koleszár Viktor gárdájának. A felek nem bírták eldönteni a meccset, így következtek a tizenegyesek, amelyben 10-9-re alulmaradtak a pécsiek.

Ráadásul a bronzmeccs sem sült el szerencsésen számukra, hiába lőttek ugyanis két gólt (Okorie és Ulrich) a hazai Vasas Kubala Akadémiának, 2-2-es végeredmény után ismét büntetők következtek, ahol megint csak nem jött ki a lépés. 5-4-re a piros-kékek nyerték a párbajt, így a PMFC-sek a negyedik helyen zárták a viadalt.

Első helyen egyébként a Puskás Akadémia végzett, második a Honvéd lett.

– Nagyon jól szervezett tornán vettünk részt. Sok nehézségünk ellenére a fiúk kiválóan helytálltak, az összes mérkőzésen mindent kiadtak magukból, végig egységesen, szervezetten és fegyelmezetten fociztak. Nagy fegyverténynek tartom, hogy az öt találkozó alatt a rendes játékidőben nem tudtak legyőzni minket. Kívánom, hogy az ősszel kezdődő nagypályás bajnokságban is hasonló örömökben legyen részük – nyilatkozta a torna után Koleszár Viktor.

A csapat tagjai: Budzsáklia Benett, Sajnovics Milán, Varga Botond, Harcos Viktor, Gyimesi Szabolcs, Miklós Péter, Sági Adrián, Ulrich Dániel, Táborosi Trisztán, Okorie Dávid, Újvári Mátyás, Könyvásó Lóránt, Róka Ádám, Fekete Marcell, Hajnal Márk.

Fénykép: vkla.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram