Nagy reményekkel várjuk a tornát

Május 27-én, szombaton 13 órakor kezdődik a PMFC-stadionban a „Danone Focikupa a Gyermekekért” regionális selejtezője. Az országos megmérettetésen összesen 96 csapat és több mint 1200 gyermek versenyez, azért, hogy képviselhesse Magyarországot a nemzetközi döntőben, New Jersey-ben. Pécsett a házigazdák mellett a Szentlőrinc, a Kaposvár, a Paks, a Mohács, a Nagyatád, a Dunaföldvár és a Szekszárd együttesei mérik össze tudásukat.

A PMFC U12-es alakulata már nagyon várja a tornát, amely előtt trénerüket, Élő Tibort kérdeztük:

– Eddig 8+1-ben (8 mezőnyjátékos és 1 kapus) fociztunk, de ezt a tornát 7+1-ben rendezik ezért mostanában ezt a játékot gyakoroltuk, nem hiszem, hogy ez gondot fok okozni. A csapat nagyon várja már az eseményt, nagy élmény lesz nekik, hogy a stadionban futballozhatnak. Persze az is komoly motiváció, hogy egy jó szereplés esetén, az országos verseny megnyerésével New Yersey-be lehet kijutni. Úgy gondolom, hogy a PMFC ezen korosztálya a régión belül kiemelkedő, ezért nagy reményekkel várjuk a tornát – nyilatkozta Élő Tibor.

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, a kupát, amelyet a felnőttek NB III-as bajnokija előtt rendeznek, mindenki ingyenesen tekintheti meg. Továbbá gyermeknap alkalmából díjtalanul léphetnek be a meccsre a pécsi iskolások is!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram