Ismét futballünnep Mecsekalján

Igyekszünk megadni a módját szezonbeli utolsó hazai bajnokinknak! Aki május 27-én kilátogat a Stadion utcába, az biztosan nem fog unatkozni, ugyanis az NB III-as meccs előtt az érdeklődők láthatják majd U12-es csapatunkat egy országos utánpótlástorna regionális selejtezőjén, Pécs Város Mazsorett Együttese és Tánckara Tricky Ball-bemutatóját, ráadásul gyermeknap alkalmából minden pécsi iskolás ingyenesen tekintheti meg a felnőttek meccsét.

Remekül vette utolsó előtti hazai „akadályát” a harmadosztályú PMFC, Frankék ugyanis 9-0-ra múlták felül a Dabas-Gyón FC-t. A változatosság kedvéért hétvégén ismét egy dabasi csapatot látunk vendégül, ezúttal az FC Dabas érkezik majd a Baranyába. A mecsekaljaiak természetesen a 3 pontért indulnak csatába, hiszen szeretnék ezüstérmes helyen zárni a szezont.

Névtelen

A találkozón számítunk szurkolóink bíztatására is, reméljük, sokan kilátogatnak a mérkőzésre, hogy együtt búcsúzzunk az évadra a pécsi pályától. A futballbarátoknak azonban megéri korábban kilátogatni a stadionba, ugyanis más programot is kínálunk számukra.

A meccs előtt egy világméretű focitorna országos selejtezőjének régiós kupáját rendezik 13:00-tól a centerpályán. A PMFC, mint Regionális Utánpótlás Központ, továbbá a Danone és az MLSZ Grassroots Program közösen szervezi a Dél-dunántúli régió „Danone-focikupa a gyermekekért” tornáját. A helyi eseményen a pécsi piros-feketék U12-es gyermekcsapata is részt vesz.

Az országos megmérettetésen összesen 96 csapat és több mint 1200 gyermek versenyez, azért, hogy képviselhesse az országot a nemzetközi döntőben, New Jersey-ben. Pécsett a házigazdák mellett a Szentlőrinc, a Kaposvár, a Paks, a Mohács, a Nagyatád, a Dunaföldvár és a Szekszárd együttesei mérik össze tudásukat.

A tornán a díjakat id. Dárdai Pál, Toma Árpád és Márton Gábor adják át. Ráadásul az eseményhez egy jótékony akció is kapcsolódik, hiszen a helyszínen sportszereket és sportfelszerelést gyűjtenek, amit állami gondoskodásban és nevelőszülőknél élő gyermekek kapnak.

2017-01-09 (9)

Itt azonban még nem ért véget a programelemek listája! A felnőttek bajnokija előtt, illetve a szünetben fellép az 1990-ben alakult Pécs Város Mazsorett Együttese és Tánckara, amely rengeteg díjat és elismerést – többek között 42 első, 9 második és 7 harmadik helyezést, valamint 17 arany 5 ezüst és 1 db bronz minősítést – zsebelt be több mint negyedszázados működése alatt.

Az együttes 2016-ban, Végh Tibor jóvoltából került kapcsolatba a Tricky Ball nevű készségfejlesztő labdával, amellyel nem csak a repertoárjukat tudták bővíteni, a gyakorlatoknak köszönhetően fejleszteni tudják ritmus-, kéz- és lábügyességüket is.

Meg is alakították Tricky Ball csoportjukat, amelynek első nagyobb bemutatkozójára május 27-én, a PMFC-pályán kerül sor, az Ismerős Arcok együttes Nélküled című számára készült műsorukkal. Sőt, az együttes vezetője, Hajdu Orsolya azt is elárulta, hogy egy meglepetés koreográfiát is prezentálnak majd a fellépők.

Az FC Dabas elleni bajnokit gyermeknap alkalmából minden gyermek és iskolás ingyenesen tekintheti meg! Természetesen gondoltunk a kisebb gyermekekre is, akik ha csoportosan érkeznek, akkor a kísérők is díjtalanul léphetnek be a találkozóra, de őket arra kérjük, előzetesen regisztráljanak a hajrapecs@pmfc.hu e-mail címen.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram