Ezüstöt szereztünk a Danone Focikupán

A kaposváriak nyerték a Danone-focikupa régiós viadalát a PMFC-stadionban május 27-én, szombaton, így a somogyiak képviselhetik Dél-Dunántúlt az országos döntőben.

A pécsi U12-esek nagyon jól kezdték a kupát, hiszen csoportjukban három magabiztos győzelmet arattak a Mohács, a Nagyatád és a Szekszárd ellen. Ezt követően a Paksot is legyőzték 3-1-re az elődöntőben, következhetett a Kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia.

A döntőben azonban hiába nyomott a PMFC, ezen a napon a kaposváriak egy góllal jobbnak bizonyultak, így ők utazhatnak a döntőre, amelynek győztese képviselheti majd Magyarországot New Jerseyben.

A pécsi regionális selejtezőn a PMFC, a BFLA Kaposvár, a Mohácsi TE, a Szentlőrinc SE, a Paksi FC Kft., a Szekszárdi UFC, a Holler UNFC Dunaföldvár, valamint a Nagyatád FC vettek részt. A gólkirályi címet Sárosi Dávid érdemelte ki (PMFC), a legjobb játékos pedig Miklós Péter lett, aki szintén a piros-feketék játékosa.

A díjakat Várkonyi Beáta, a Danone Magyarország vállalati kapcsolatok igazgatója, Kulcsár Árpád, a PMFC akadémia igazgatója, Juhász Zsolt, a PMFC sportigazgatója, Szabados József, a PMFC régió szakmai vezetője és Márton Gábor a piros-feketék felnőtt csapatának vezetőedzője adták át.

A Danone és az MLSZ Grassroots Program szervezésében megvalósuló „Danone Focikupa a Gyermekekért” tornán áprilisban és májusban összesen 96 csapat és több mint 1000 labdarúgó palántája lép pályára – világszerte pedig eddig mintegy 2,5 millió gyerek vett részt rajta. A magyarországi torna fővédnöke a Ferencváros korábbi csillaga, a 70-szeres válogatott Nyilasi Tibor.

A kupát az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata is támogatta.

– A Danone Focikupa a Gyermekekért célja, hogy népszerűsítse a sportolást és az egészséges táplálkozást a gyerekek körében – mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere. – Vállalatunk a 19 éve tartó Tegyünk Együtt a Gyermekekért társadalmi programjában idén is különös figyelmet fordít az egészségi állapotuk vagy szociális helyzetük miatt hátrányt szenvedő gyerekekre is. Az idei Danone Focikupában egy valós nemzetközi megmérettetés lehetőségét nyújtjuk a résztvevőknek, miközben a sportszergyűjtéssel az állami gondozásban élő gyermekek sportolási körülményeit igyekszünk javítani – tette hozzá.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram