Már edzősködik Pest Krisztián

Csapatunk egyik nagy kedvence volt Pest Krisztián, aki a magyar válogatottban is bemutatkozhatott. Kiki immár hat éve Ausztriában él családjával.

Nagyon sokan szerették azt a PMFC-t, amelyben annakidején Pest Krisztián is játszott. A szurkolók nagy része kedvelte kitartó, csupaszív középpályásunkat, aki mindig minden tőle telhetőt megtett a piros-feketékért – nem mellesleg jól is futballozott, gólokat szerzett.

12274375_916211831794931_5465869146815367012_n

Nem csoda, hogy a válogatottnál is számításba vették, Gellei Imre szövetségi kapitány 2003-ban behívta a keretbe az Észtország elleni barátságos meccsre, amelyen csereként be is állt (sajnos az észtek 1-0-ra nyertek az Üllői úton).
pest_pmfc

Az utóbbi években nagyon keveset lehetett hallani Kikiről. Mint kiderült, azért, mert hosszabb ideje külföldön tartózkodik családjával.

– Immár hatodik éve Felső-Ausztriában élünk – tudtuk meg a 42 éves Pest Krisztiántól. – A feleségem egy biztosítónál, én pedig egy lasergépeket gyártó és forgalmazó cégnél dolgozok. A futballtól sem szakadtam el, két amatőr csapatnál edzősködök: az egyiknél az utánpótlásban, a másiknál pedig a felnőtt együttest irányítom.

A házaspárnak két gyermeke van, Mira 12, Márkó pedig 10 éves, mindketten Ausztriában kezdték az iskolát. A kislány sportiskolás, ahol az úszástól a síelésig sokféle sporttal megismertetik őket, s még nem döntött arról, melyiket választja.

pest2

– A fiam három évig dzsúdózott, abszolút nem érdekelte a foci, én meg nem is erőltettem, mert nekem csak az a fontos, hogy sportoljon valamit. Aztán jött az Európa-bajnokság és az Ausztria–Magyarország meccs, ami az első mérkőzés volt az életében, amit megnézett, s ez mindent megváltoztatott, azóta a foci az élete!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram