Nincs más választás, nyerni kell

A PMFC szombaton 17:30-kor, az NB III Közép-csoport 4. fordulójában a második helyen álló Duna Aszfalt TVSE vendégeként lép pályára. Márton Gábor, a PMFC vezetőedzője bízik benne, hogy a Tiszakécske elleni idegenbeli rangadón labdarúgócsapatunk visszatér a helyes útra és megszerzi szezonbeli második győzelmét.

Milyen benyomásai vannak a Tiszakécskével kapcsolatban?

– Az általam látottak alapján a tiszakécskei csapat főleg pontrúgásokból tud veszélyeztetni, de a két szélen is gyors embereik vannak. Kor szempontjából elég jó a csapat-összetételük, szóval nem véletlenül szereztek már hét pontot. Remek gárda benyomását keltik, ebben az osztályban ritka, hogy valaki ilyen kiváló anyagi és infrastrukturális háttérrel rendelkezzen.

A legutóbbi bajnokin szinte minden klappolt, csak a gólok hiányoztak.

– Valóban, a mi játékunknak eddig egyetlen nagy problémája van, mégpedig, hogy nem tudunk gólt rúgni. Kielemeztük a legutóbbi Honvéd II. elleni mérkőzést, hozzávetőlegesen hússzor kerültünk szembe a kapussal. Remélem utoljára fordult elő, hogy ennyi helyzetből nem tudunk megnyerni egy meccset. Akkor lennék igazán elkeseredve, ha nem lenne jó a játékunk, ám erről szó sincs. Előbb-utóbb ki kell, szakadjon a gólzsák.

Pmfc-_BP_Honved_II__0-029

Nyernünk kell szombaton?

– Eddig is kellett volna, de a rossz kezdés után most aztán tényleg minden mérkőzés élet-halál kérdés. Egy olyan csapatnak, amely bajnokságot szeretne nyerni, annak nem csak itthon, hanem idegenben is nyernie kell. Bízom benne, hogy a Tiszakécske elleni rangadón nem lesz probléma a befejezésekkel. Rengeteget gyakoroltunk, igyekszünk kiküszöbölni a hibát. Remélem, visszatérünk az útra és elkezdünk meccseket nyerni, hiszen nincs más választásunk.

Nyilas Elek, a Duna Aszfalt TVSE szakmai igazgatója a Tisza-parti klub honlapjával osztotta meg a Pécs elleni meccsel kapcsolatos várakozásait.

– Nagy tisztelettel beszélhetek a PMFC-ről, mint régi nagy tradíciókkal rendelkező klubról – olvasható atiszakecskeifoci.hu-n. – Nagy tisztelettel beszélek róluk a jelenlegi vezetőedző miatt is, aki személyes jó barátom. Minden elismerésem az övéké, de nem szabad a nevek bűvöletébe esnünk. Tudjuk, hogy egy nagyon komoly csapattal játszunk majd, de azt gondolom, ha mindenki kiviszi a pályára a tudását, alázatát, akkor ismét játszunk egy jó meccset, aztán meglátjuk, hogy mi jön ki belőle – így Nyilas Elek.

A szeptember 2-án, szombaton 17:30-kor kezdődő Duna Aszfalt TVSE – PMFC bajnoki mérkőzésre érvényes belépőjegyek 800 Forintos áron vásárolhatóak meg a helyszínen. A 14 év alattiaknak a találkozó megtekintése díjtalan. A tiszakécskei összecsapást természetesen élő, szöveges közvetítésünkön keresztül követhetik a PMFC hivatalos oldalán. Emellett érdemes lesz ránézni a csapat Facebook és Instagram-felületére is.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram