U14

Pályán az utánpótlás

Eredményes hétvégén vannak túl a PMFC nagypályás korosztályos labdarúgócsapatai.

U19-es bajnokság, II. osztály, 2. forduló
Gyirmót SE Győr – PMFC 2-2 (0-2)
Pécsi gólszerzők: Tieger Endre (2.), Loch Péter (25.)
Edző: Horváth Zoltán

– Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, védekezésünket feltolva az ellenfél térfelén kezdtük meg, nem megengedve a labdakihozatalt. A két gólon kívül három-négy lehetőségünk volt, nagyon jó helyen szereztünk labdákat, amiből gyorsan mentünk át támadásba. A második félidőben szintén ott folytattuk, ahol az elsőben abbahagytuk. Mind a védekezésünk és az abból való átmenet jó volt, egészen addig, amíg a semmiből kaptunk két gólt. Több lehetőségünk adódott, hogy lezárjuk a mérkőzést – értékelt Horváth Zoltán, edző.


U17-es bajnokság, II. osztály, 2. forduló
PMFC – Gyirmót SE Győr 1-0 (1-0)
Pécsi gólszerző: Keresztes Barna (13.)
Edző: Kósa Sándor

– Két ellentétes félidőt játszottunk. Az első félidőben sok jó megoldásunk volt, veszélyes támadásokat vezettünk, komoly gólszerzési lehetőségeket dolgoztunk ki, de csak egyet sikerült gólra váltani, amivel nagyon megnehezítettük a dolgunkat. Ebben a játékrészben védekezésünk is jól működött, ellenfelünk nem tudott komoly lehetőséghez jutni a kapunk előtt. A második félidőre kicsit érthetetlenül visszaestünk, kapkodóvá, pontatlanná vált játékunk, sok rossz döntést hoztunk támadásban. Védekezésben a párharcok megvívásában többször alulmaradtunk, és helyezkedési hibák is előfordultak. A felsorolt hibáink ellenére ebben a játékrészben is megvoltak a gólszerzési lehetőségeink, míg kapunk továbbra sem forgott veszélyben, így megérdemelt győzelmet arattunk. – értékelt Kósa Sándor, edző.


U16-os bajnokság, II. osztály, 2. forduló
PMFC – Gyirmót SE Győr 3-1 (0-0)
Pécsi gólszerző: Varga Armand (56.), Zlatics Botond József (59.), Komáromi Dominik (82.)
Edző: Schneider Gábor

– Kiegyenlített első félidő után hátrányból fordított a csapat. Ez a játékosok mentális tartalékait és a szívüket mutatta meg. Egy lépcsőt léptünk előre, de nem többet – értékelt Schneider Gábor, edző.


U15-ös bajnokság, I. osztály, 2. forduló
Grosics Akadémia FC – PMFC 2-1 (2-0)
Pécsi gólszerző: Otterbein Kristóf (56.)
Edző: Jelena Richárd

– A gyorsan bekapott két gólra csak számtalan kihagyott helyzettel és egy szépítő találattal tudtunk válaszolni. Pont úgy játszottunk, ahogy a héten edzettünk – értékelt Jelena Richárd, edző.


U14-es bajnokság, I. osztály, 2. forduló
Grosics Akadémia FC – PMFC 2-2 (0-0)
Pécsi gólszerző: Okorie David Chike (46.), Sajnovics Milán (57.)
Edző: Rákóczi Gábor

– Sajnos egy mérkőzésen belül is nagyon hullámzó teljesítményre vagyunk képesek. Nagy iramban kezdtünk, irányítottuk a találkozót. A félidő közepére kapkodó lett a játékunk, helyzetei voltak a hazaiaknak. Még a félidő végére ismét mi kerekedtünk felül, nagy lehetőségeket alakítottunk ki. A második játékrészre is ez volt a jellemző. Sajnálom, hogy 1-0-s vezetésünknél nem használtuk ki a helyzeteinket. A meccs végén mindkét csapatnak volt lehetősége megszerezni a győzelmet – értékelt Rákóczi Gábor, edző.


Fénykép: vkla.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram