Meccstörténelem: PMFC – Paksi FC II.

A PMFC szeptember 10-én, vasárnap 16:30-kor hazai pályán fogadja a Paksi FC II. gárdáját az NB III Közép-csoport 5. fordulójában. A Márton Gábor vezette pécsiek nem először találkoznak a Duna-partiak második számú csapatával, a tavalyi bajnokság során kétszer már összemértük tudásunkat Osztermájer Gábor alakulatával.

Az első egymás elleni tétmérkőzésre a bajnokság előző idényének 13. fordulójában került sor a paksi stadionban, ahol hiába játszott mezőnyfölényben a PMFC, labdarúgócsapatunk egy korai védelmi hiba, illetve a későbbi helyzetek rossz lejátszása miatt meglepetésre 1-0-ás vereséget szenvedett a tolnai zöld-fehérek tartalékjaitól.

A 30. fordulóban lejátszott második összecsapás pécsi szempontból sokkal jobban sikerült. A mondhatni osztályon felüli bajnoki mérkőzésen a vendégek szerezték meg ugyan a vezetést, de a piros-feketéknek sikerült hátrányukat ledolgozva a Stadion utcában közönségszórakoztató focival győzedelmeskedniük. Krapecz Balázs gólja mellett Fellai József kétszer is betalált a vendégek hálójába.

Az összesített mérleg egy pécsi és egy paksi győzelem. Gólkülönbség terén viszont jobban állunk a tolnaiaknál, három rúgott, két kapott találat ellenében. Reméljük, most vasárnap tovább tudjuk javítani ezt a mutatót!

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram