Szombaton a Vecsést fogadjuk

Bár remekül helytállt, nem sikerült a bravúr a PMFC-nek a Magyar Kupában. Együttesünk szerdán a Budapest Honvéd FC ellen csak kapufákig jutott, s végül 1-0-s vereséggel búcsúzott a sorozat idei küzdelmeitől. A megmérettetések eheti sora azonban még nem ért véget, hiszen szombaton ismét a Stadion utcában játszik Márton Gábor vezette labdarúgócsapatunk. Szeptember 23-án, 16:00 órakor a Vecsési FC gárdáját látjuk vendégül az NB III Közép-csoport 7. fordulójában.

A Pest megyei klubcsapat 1911-es megalakulása óta a mindenkori legmagasabb osztály kivételével szinte már mindegyik pontvadászatban szerepelt. Az elmúlt négy szezont azonban a megyei bajnokságban töltötték, amit legutóbb sikerült megnyerniük. Egyik újonc riválisunkként köszönthetjük tehát a Simon Antal trenírozta narancssárga-feketéket, akik ellen még sosem játszottunk bajnoki mérkőzést.

Pmfc-Bp._Honved_MK-037

Hat forduló elteltével a 14. helyen áll a Vecsési FC az NB III Közép-csoportjában. A szezont a Makó vendégeként elért döntetlennel (0-0) kezdték, majd hazai pályán a Mórahalommal ikszeltek (0-0). A harmadik körben Dabason sikerült győzedelmeskedniük (2-3), ám ezt követően háromszor is pont nélkül maradtak. Otthon kikaptak a listavezető SZEOL-tól (0-1), a Honvéd II. vendégeként ismét nem termett nekik babér (3-0), míg legutóbb a Paks tartalékjaitól kaptak ki (0-2). Mérlegük 1 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség.

Szombati vendégeink emellett a góllövéssel is hadilábon állnak, hiszen eddigi találkozóik során összesen háromszor vették be ellenfeleik kapuját, míg a sajátjuk nyolc esetben zördült meg. Legrutinosabb labdarúgójuk Szalai Vilmos, aki a magyar válogatott és a német Hoffenheim támadója, Szalai Ádám öccse. A fiatalabbik testvér korábban szerepelt Újpesten, de megfordult Mezőkövesden, valamint a DVTK-ban, Sopronban, Nyíregyházán, illetve Siófokon focizott. Keretükhöz tartozik a 4-szeres magyar bajnok Molnár Zoltán, valamint gárdánk korábbi játékosa, Rein Bence is.

A szombati PMFC – Vecsési FC mérkőzésre szóló belépőjegyeket szeptember 23-án keresse a helyszínen a B-közép bejáratánál, a Stadion utcában található 2-es, illetve északon, a Szigeti útnál a 4-es és 5-ös pénztárban. Belépéshez a B-közép szektorba a 3-as, az északi ülő szektorba az 5-ös kaput javasoljuk. Kapunyitás: 15:00-tól. A belépők ára egységesen 500 Forint, míg 14 éves kor alatt és 65 éves felett díjtalan a meccs megtekintése. Az összecsapásról ezúttal is élő, szöveges formában számolunk be itt a pmfc.hu-n.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram