Már első a PMFC!

Csapatunk a megyei rangadón 2-0-ra legyőzte a Szentlőrincet, ezzel zsinórban a hetedik bajnokiját nyerte meg.

Jó, élvezetes mérkőzés volt ez, meg kellett dolgozni a sikerért – nem véletlen, hogy a vendég Szentlőrinc az ötödik helyről rugaszkodott neki ennek a bajnokinak. A meccs elején kétszer is Turi Zsolt együttese veszélyeztetett, előbb Berdó ugrott ki, s hibázott ziccerben, majd Havas lövésénél fogta a kapu jobb oldalába tartó labdát Gőcze.

Ezt követően azonban a saját 16-osára szorítottuk be ellenfelünket, de hiába akartuk begyömöszölni a labdát egy kilépő támadónak, sehogy sem sikerült, mindig közbenyúlt egy szentlőrinci láb. Aztán jött Kónya Dávid, aki egy jó indítással elszáguldott, a 16-oson belül középre akart adni, a becsúszó Dudásnál azonban szabálytalanságot látott a játékvezető, így büntetőt kaptunk – Wittrédi pedig nem hibázott.

DZS_4328

Nem sokkal később Horváth Péter lőhetett volna gólt, majd Berdó bombájánál a bal kapufa mentett meg minket. A 34. percben Kónya Dávid és a már sérülten futballozó Koller Krisztián révén is növelhettük volna előnyünket, de 9-esünknek nem volt szerencséje, lövése elakadt egy gólvonalon álló védőben. Az első félidőben tehát volt izgalom bőven, itt is, ott is akadtak helyzetek – amelyek egy részét Turi Zsolt, a vendégek vezetőedzője már csak a lelátóról láthatta, Antal Péter játékvezető ugyanis elküldte a kispadról.

A második félidő már kevesebb érdekes történést hozott. A Szentlőrinc nem volt képes ziccerbe kerülni és egyenlíteni, igaz, mi sem tudtuk növelni előnyünket. Csak a hajrában: ekkor Németh öngólt vétett, amivel kialakult a 2-0-s végeredmény. Csapatunk pazar sorozatot produkál, immár zsinórban a hetedik bajnokiját nyerte meg. Bízunk benne, hogy nem mostanában szakad meg ez a széria!


NB III Közép csoport, 11. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1300 néző. Vezette: Antal Péter.
PMFC – Szentlőrinc SE 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Wittrédi (21. – 11-esből), Németh (87. – öngól).

PMFC: Gőcze – Kónya K., Nagy J., Fellai, Szabó R. – Horváth A., Koller (Turi, a szünetben) – Bata, Wittrédi (Mojzer, 82.), Horváth P. (Puskás, 55.) – Kónya D. Vezetőedző: Márton Gábor.

Szentlőrinc SE: Pacéka – Dudás, Bodó (Nagy R., 88.), Keresztes, Németh – Havas – Vágner (Bodor, 65.), Hampuk, Berdó, Virág – Tóth A. Vezetőedző: Turi Zsolt.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram