Szintlépésre készül a pályán és az egyetemen is

A PMFC-hez nyáron csatlakozó Füredi Szabolcs az Orosháza, majd a Békéscsaba utánpótlásában nevelkedett. A felnőttek között az NB III-ban hamar felvette a ritmust, mígnem két évvel ezelőtt a szintén a Közép-csoportban szereplő Szentlőrinc gárdájához igazolt. A középpályás előző szezonja igencsak eredményesen sikerült, 12 gólt szerzett a bajnokságban, amiből 3-at pont a Pécs ellen rúgott.

Szereplésére felfigyelt Márton Gábor is, akinek hívására a nyáron a mecsekaljaiakat választotta a 23 esztendős játékos. Debütálása a piros-feketék között nem alakult igazán sikeresen, rendszeres játékát pedig sokáig egy korábbi sérülés is hátráltatta. Legutóbb a Szekszárd ellen a kispadról állt be, nem sokkal később pedig megszerezte első gólját a PMFC színeiben.

LOF_0626

– Minden játékos életében mérföldkő, amikor az új csapatában megszerzi az első gólját – ismerte el Füredi. – Jól esett, hogy hosszú idő után sikerült betalálnom a Szekszárdnak. Sajnos az előző idény végén bokaszalag szakadást szenvedtem, ezért a felkészülést csak később tudtam elkezdeni a Péccsel. A szakmai stábbal megbeszéltük, hogy amíg nem érem magam utol fizikálisan, addig kevesebb játéklehetőséget kapok. Mostanra úgy érzem, jó úton járok.

Füredi Szabolcs hozzátette, mindenképpen győzelemmel szeretnék zárni a vasárnapi dabasi túrát, emellett azt is elárulta, úgy készülnek, hogy az őszi szezonból hátralévő három bajnokit egyaránt behúzzák. Focistánk szerint reálisan nézve labdarúgócsapatunknak minden esélye megvan arra, hogy az élen teleljen. Ám hét közben nem csak a tabellát, a könyveket is bújja a játékos, ugyanis a Pécsi Tudományegyetem tanulójaként jövőjére is odafigyel.

LOF_0631

– Sportszervező szakos hallgatóként készülök az alapszakos diplomára, és ha minden jól megy, akkor januártól a Közgázon végzem majd a mesterszakot. Ezek szerepelnek a rövidtávú terveim között. Számomra tudatos folyamat volt, hogy ne csak a foci legyen az életemben, hanem képezzem is magam. Később aztán szeretném majd kamatoztatni a PTE-n megszerzett tudásomat. De amíg tudom, addig megpróbálom minél magasabb szinten űzni a focit, később azonban jöhet a munka – árulta el a középpályás.


Apja miatt lett Füge

– Ez a becenév igazság szerint édesapámról szállt rám, aki a mai napig eljár focizni a baráti társaságával. Idővel aztán valahogy ráaggatták a Füge becenevet, majd pedig törvényszerűen én lettem a „kis Füge”. Ám ha ő nem rúgja a labdát, akkor biztosan én is szegényebb lettem volna egy becenévvel, amit leginkább csak otthoni környezetben szoktak használni, ahogy a Szentlőrincnél, úgy most a PMFC-nél sem igen hívnak így a csapattársak – mondta végül Füredi Szabolcs.


Fénykép: Löffler Péter/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram