Példaértékű a küzdeni tudása

LAPSZEMLE: Jelenleg a PMFC legidősebb válogatott játékosa egy 15 éves fiatalember, Bischoff Marcell. A pécsi tehetség későn érő típus volt, most mégis idősebbek között teljesít remekül hétről-hétre. Eredményei nagyban köszönhetőek a kemény munkának, így a szakemberek szerint egy-két éven belül akár a felnőttcsapat ajtaján is kopogtathat.

Sokat keseregtünk már a PMFC 2015-ös NB I-es kizárásának hatásain, a tehetségek elvándorlásán. Tény, hogy az akkori veszteségeket csak sok munka árán és hosszú idő alatt lehet pótolni, de szerencsére a felnőttek jó szereplése mellett már az utánpótlásból is érkeznek biztató hírek.

Ilyen Bischoff Marcell válogatott tagsága, aki az U16-os nemzeti csapatba kap rendszeresen meghívót. Legutóbb október elején volt összetartásuk, akkor az osztrákokkal két felkészülési meccset is játszottak.
Előbb 5-0-ás, megsemmisítő vereséget szenvedtek, ekkor a pécsi játékos a 71. percben állt be, két nappal később már úgy végeztek 3-3-ra, hogy Ausztria 3-0-ra elhúzott, de végül a magyarok nyerhették volna meg az összecsapást. A PMFC utánpótlás korú focistája a 40. percben lépett pályára.

IMG_6942

– Ahhoz, hogy ilyen erősségű gárdák ellen győzni tudjunk, még sokat kell tenniük a játékosoknak, amit többek között azon is le lehetett mérni, hogy három félidőre volt szükség, mire felvettük a nemzetközi iramot – nyilatkozta akkor a lefújás után Preisinger Sándor az MLSZ honlapjának.

Nem kérdés, kulcsfontosságúak a nemzetközi meccsek, hiszen az itt megszerzett rutint nem lehet máshogy pótolni. Rengeteg érhet ez a PMFC-s Bischoff Marcellnek is, aki 15 éves létére már alapember az U17-es csapatban.
A fiatal játékos Pécsen született és lassan már 11 éve focizik a piros-feketéknél. 5 éves korában, a bátyja miatt kezdte el a labdarúgást, és azóta sem veszített lelkesedéséből.

– Az eredeti posztom bal oldali védő, a válogatottban is itt számítanak rám, de amikor a PMFC-ben felkerültem az idősebbekhez, akkor az edző a középpálya közepére vezényelt és egész évben ott játszottam. Mindkét helyen jól érzem magam – nyilatkozta Bischoff Marcell, aki elárulta, a nemzeti csapatnál nem kaptak hosszabb egyéni értékelést a meccsek után, csak annyit mondtak, elégedettek vele.

Ezt olyannyira komolyan gondolták, hogy azóta újabb meghívó érkezett számára, november végén öt napot tölt majd ismét Telkiben, ahol az edzések mellett kétszer is összecsapnak Olaszország korosztályos legjobbjaival.
A játékos elárulta, nagyon más a nemzetközi szint, teljesen más tempóra, iramra készteti őket, mint a hazai bajnokság.

IMG_6944

– Szakmailag természetesen mindenben fejlődnöm kell, nem tudnék egy területet kiemelni. Próbálom mindig a legjobbamat nyújtani a pályán. Nagyon szeretem a mostani csapattársaimat, jó közösséget alkotunk. A bajnokságban próbálunk az első négyben végezni, úgy érzem, ha mindenki azt nyújtja, amit tud, akkor ez sikerülni is fog – így a pécsi játékos.

Bischoffék számára a pontvadászatban most olyan mérkőzések következnek, amikor szépen gyűjtögethetik a pontokat és megindulhatnak fölfelé. Úgy látja, a védekezést rendre jól megoldják, az előre játékban azonban még fejlődniük kellene, nem elég kreatívak. A tehetség focista elárulta, célja, hogy bemutatkozhasson az NB I-ben, majd kipróbálna egy külföldi bajnokságot is.

– A 2015-ös újjáalakulás óta ő az első olyan labdarúgónk, aki bemutatkozhatott egy utánpótlás válogatottban, ami a játékos és a klub közös érdeme – ezt már Kulcsár Árpád, a PMFC akadémia igazgatója mondja róla. – Ő pontosan rímel az akadémia mottójára, amely: „a kemény munka legyőzi a tehetséget, ha az hagyja magát”. Még egészen fiatalon, akkori tudása alapján még a gyengébb csoportba sorolták, de bebizonyította, hogy van onnan visszaút és nemcsak visszaküzdötte magát a jobbak közé, de korosztályából egyedül ő lett válogatott, amihez tiszta szívből gratulálok neki!

A szakember kiemelte, Bischoff Marcell jó példa arra, hogy nem elég tehetségesnek lenni, de keményen is kell küzdeni a célokért. Szerinte kis fizikális fejlődés után akár 1-2 éven belül a felnőttek között is észre tudja majd vetetni magát.

Szöveg forrása: Pécsi Hírek

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram