U16

U16: Félévértékelő

A PMFC U16-os csapatának irányítását nyáron Schneider Gábor vette át, aki korábban játékosként és edzőként is megfordult a piros-fekete klubnál. A tréner bemutatkozása nem sikerült jól a pécsi gárda élén a korosztályos II. osztályú bajnokságban, ugyanakkor utána már több sikert is elkönyvelhettek, így 7 győzelemmel, 1 döntetlennel és 7 vereséggel a táblázat 9. helyén zárták az őszi szezont.

– Ha egy félévet értékel az edző, akkor ott mind az objektivitást és mind a szubjektív tapasztalatot figyelembe veszi – kezdte Schneider Gábor. – Nyáron új emberként, egy új csapat élén kezdtem el a közös munkát. Első lépésben a klub által meghatározott filozófiát kellett elsajátítani és ezt elméletben és gyakorlatban átadni a játékosoknak.

Schneider Gábor félévértékelőjében többek között azt is elmondta, hogy ha a teljesítmény objektív részét nézi, akkor a csapat a gyűjtött 22 ponttal elérte az akadémiavezető által meghatározott cél egy részét. A megszerzett pontok oldaláról megközelítve az őszi idény sikeresnek mondható. Szerinte ugyanakkor merészebb terveik is lehetnek.

– A fejlődést nem csak pontokban mérik, ezért napról-napra az edzéseken és a mérkőzéseken lehet megdolgozni. Véleményem szerint a csapat kondicionálisan, technikai-taktikai téren és mentálisan is előrelépett, de a labdarúgás minden szegmensében lehet és kell is fejlődnünk. Egy jó közösséget alkotunk, megfelelő hozzáállással és elkötelezettséggel a jövő szempontjából merészebb terveket is kitűzhetünk – vélekedett az edző.

Schneider Gábor azzal zárta gondolatmenetét, hogy felelevenítette klub mottóját, miszerint: „Az akarat legyőzni a tehetséget, ha az hagyja magát.”! A PMFC U16-os csapatának edzője végezetül kellemes ünnepeket kívánt valamennyi labdarúgást szeretőnek, egyúttal pedig megköszönte mindenkinek a félév során nyújtott támogatást.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram