U15

PMFC U15: Félévértékelő

Jelena Richárd régi-új edzőként került az U15-ös csapathoz, emiatt a játékosok nem voltak számára ismeretlenek. Ebben a versenykiírásban nagy teher van együttesén, mert az U15-ösök és az U14-esek összesített eredménye számít a következő évi NB I-es tagság szempontjából. A csapat ráadásul elvesztette egyik legeredményesebb játékosát, akinek pótlása nem kis feladatnak számított.

– A játékosok kilencven százalékának hozzáállása mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken egyaránt kitűnő volt. A bajnokságban nyújtott teljesítményünk a vártnál pozitívabban sikerült, sokat léptünk előre, úgy, mint csapat. A folyamatos betegségek, sérülések sajnos egész évben nehezítették a munkát. Emiatt nem volt két olyan mérkőzés, amikor ugyanabban az összeállításban tudtunk felállni – mondta Jelena Richárd.

Az 2003-as korosztály 6 győzelemmel, 3 döntetlennel, 6 vereséggel a táblázat 7. helyén zárta az idényt. Legyőzöttjeik között szerepelt a Győr, a Siófok, az MTK, a Nyíregyháza, az UTE, valamint a Puskás Akadémia. Pontot szereztek a Vasas, a Videoton és a Diósgyőr ellen, ugyanakkor alul maradtak a Gyula, a Kaposvár, az FTC, a Szombathely, a Honvéd, illetve a Debrecen elleni bajnokin.

– Pozitívumként éltem meg, hogy a játékosok jól tudták egymást pótolni. Az őszi szezon során sok neves akadémiát sikerült két vállra fektetnünk, de nem mehetek el szó nélkül a negatívumok mellett sem. Példaként említve, amikor egy nagyarányú győzelem helyett vereséggel utaztunk haza Gyuláról. Mindezek ellenére a gyerekek féléves munkája és hozzáállása nagyon pozitív volt számomra – hangsúlyozta Jelena Richárd.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram