Megdolgoztunk az újabb három pontért

Labdarúgócsapatunk Wittrédi Dávid találatával egygólos győzelmet aratott a Szekszárdi UFC vendégeként.

Az NB III Közép-csoport 28. fordulójának szombati játéknapján a listavezető PMFC a harcos, mindenre elszánt Szekszárdi UFC otthonában lépett pályára. Az összecsapás előtt a nyolcadik helyen álló tolnaiak ellen végül beigazolódtak az előzetes várakozások, a mecsekaljaiaknak igazán meg kellett küzdeniük a győzelemért. Mindezt megkönnyítette, hogy a pécsi szurkolóknak fenntartott lelátón jóval többen voltak, mint a hazai oldalon.

A meccset mindkét együttes igencsak nagy elánnal kezdte, ám az első tíz percben valamivel a fehér mezes hazaiak voltak harcosabbak. Aztán a baranyaiak szépen lassan kezükbe vették az irányítást, majd a 15. percben Károly Bálint védője mellől leadott közeli lövését a kapujából kifutó Lékai Soma hárította. Nem sokkal később Mojzer György húzta meg a jobbszélen, majd védőjén áthámozva magát a kapu elé befutó Károly Bálint elé tálalt, de egy hazai hátvéd még közbe tudott csúszni.

Túl az első félórán közel álltak a vizitálók a vezetés megszerzéséhez, ám Kónya Dávid beadását követően Mojzer György 13-ról a jobb kapufát találta telibe. A házigazdák mindeközben Fejes Péterre felívelt labdákkal próbáltak veszélyeztetni, szerencsére kevés sikerrel. Ezzel szemben a lendületes támadásokat vezető piros-feketék egyre többször kerültek a szekszárdi védelem mögé, gólt azonban nem sikerült szerezni az első játékrészben, 0-0-s állással vonulhattak pihenőre az együttesek.

A szünetet követően Nagy József szöglete után járt be hosszú utat a labda, mígnem Mojzer György csúsztatott a felső kapufára, de a partjelző közben már behúzta a lest. Ezután Nagy József lőtt ballal, 35-ről a hazai kapu bal alsója felé, de Lékai Soma vetődve megfogta a labdát. Szintén nagy lehetőség maradt ki Kónya Dávid részéről, aki 14 méterről csavarta el a hazai kapu mellett a játékszert. Nem adták fel a meccset a hazaiak sem, a pécsi védők azonban csúcsformában oldották meg feladatukat.

A gólcsendet aztán a 60. percben sikerült megtörnie a PMFC-nek. Károly Bálintot ugratta ki Koller Krisztián a baloldalon, aki Wittrédi Dávid elé tálalt, korábban csereként pályára lépő játékosunk pedig pár lépésről – sakk-matt helyzetből – a hálóba pofozta a labdát, 0-1. A vezetés megszerzése utáni néhány pillanat nem csak a szurkolókból, hanem a pécsi futballistákból is óriási extázist váltott ki, óriási tétje van minden meccsnek a bajnokság hajrájában. A második félidőben még akadtak helyzetek szép számban, de akár a hazaiak is egyenlíthettek volna.

Végül maradt az egygólos különbség, a PMFC zsinórban hatodik győzelmének köszönhetően megőrizte első helyét a táblázaton, még úgy is, hogy a legnagyobb rivális Tiszakécske hazai pályán 4-1-re simázta le a sereghajtó Vecsés együttesét. Márton Gábor legénységét még két mérkőzés választja el a vágyott cél elérésétől, a pécsiek május 27-én, vasárnap 17:30-kor az FC Dabas ellen játszanak idei utolsó hazai bajnoki mérkőzésük alkalmával. Azt követően pedig – június 3-án, szintén egy vasárnapon – Iváncsán zárja az idényt a bajnokaspiráns pécsi labdarúgócsapat.


NB III Közép-csoport, 28. forduló
Szekszárdi Városi Sport és Szabadidőközpont, 600 néző. Vezette: Móri
Szekszárdi UFC – PMFC 0-1 (0-0)
Gsz.: Wittrédi (60.)
Sárga lap: Hegedűs (36.), Budai (51.), Juhász (86.), Kozics (89.)

Szekszárdi UFC: Lékai – Márton (Károly V., 80.), Arena, Nagyváradi, Dallos – Budai (Kvanduk J., 76.), Lékó (Csigi, 79.), Kozics, Juhász, Hegedűs – Fejes. Vezetőedző: Kvanduk János.

PMFC: Somogyi – Kónya K., Gajág, Puskás, Erdős – Horváth, Nagy – Kónya D. (Beke, 90.), Koller, Károly B. (Bata, 83.) – Mojzer (Wittrédi, 54.). Vezetőedző: Márton Gábor.


 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram