Jól szerepelt a PMFC női csapata

LAPSZEMLE: Megnyerte az NB II Nyugati csoportját a PMFC – Keresztes Lovagok, a piros-feketék női csapata. A hölgyeknél már évek óta komoly munka folyik. Tervekben most sincs hiány, és a vezetést, illetve Rack Róbert szakosztályvezetőt, vezetőedzőt ismerve, addig nem nyugszanak, amíg meg nem valósítják azokat.

Nincs közvetlen reflektorfényben az a munka, amit a PMFC női csapatánál, a Keresztes Lovagoknál folytatnak, pedig megérdemelnék. A szakosztály szépen lépeget előre az évek során, aminek kézzel fogható eredményei is vannak. Sok játékost vittek el tőlük tehetősebb klubok, ami nyilván a képzést dicséri. Mellette szervezetileg is lépegetnek előre, a háttérben építik a jövőjük alapjait. Most már 4 alközponttal működnek, mint kiemelt képzési központ.

6 éves kortól tudnak náluk edzeni a lányok. Mint Rack Róbert – aki a felnőtt csapat vezetőedzői feladatait is ellátja – elárulta, az egyesület felépítése nagyjából már végleges. Most folyik a létszámok feltöltése, majd fokozatosan a tartalomra, a minőségre helyezik át a hangsúlyt. Ennek érdekében nemsokára felvesznek egy szakmai ellenőrt, és egy játékosmegfigyelőt is.

DZS_4416

Ami a felnőtt csapat idei szereplését illeti, az NB II Nyugati-csoportban szerzett aranyérem szép eredmény. Már csak azért is, mert a női foci már nem az az amatőr szakág, amilyen korábban volt, sokat fejlődött. Egyes csapatoknál komoly szponzorok jelentek meg, ami kiváló hátteret biztosít számukra, és nagy elszívóerőt jelent a szegényebb klubokból.

Az együttes tavasszal mindössze egy meccsét nem nyerte meg, így végzett 1 ponttal a 2. Videoton előtt. Ősszel még többnyire a fiatalok kaptak lehetőséget, míg a téli erősítés után a második félévben már tapasztaltabb volt a gárda. Rack Róbert, vezetőedző szerint egyébként ez a pontvadászat minőségében nem erősödött az előző évekhez képest. A másodosztályban a keleti csoportja sokkal acélosabbnak mondható. Ezért is kell javulni, hogy jövőre már jobb esélyekkel menjenek neki a feljutásért vívott oda-visszavágós osztályozó párharcnak.

A mostani rájátszás első meccse ugyanis 7-1-es szegedi sikerrel, ahogy ők fogalmaztak, „megsemmisítő” vereséggel ért véget, így a visszavágón a PMFC számára már csak a tisztes helytállás lehet a cél. A találkozóval kapcsolatban hivatalos Facebook-oldalukon így fogalmaztak:

– Az Nb I-es tagságért vívott első felvonásban „rendesen helyére vágták” csapatunkat. Sejthető volt, hogy a két csapat (és a nyugati, illetve keleti bajnokság) között húzódik némi erőeltolódás, de ekkora különbségre nem számítottunk. Enerváltan, kedvtelenül mozogtunk, több játékos is mélyen a tudása alatt játszott, olyan hibákat vétettünk, ami ezen a szinten már nem marad kihasználatlanul. Ellenfelünk ezeket köszönte szépen, élt is vele. A mérkőzés folyamán szinte végig védekezésre kényszerültünk, a Tisza partiak előrefelé játékban sokkal gyorsabbak voltak csapatunknál. Erre a nyugati bajnokság abszolút nem készített fel bennünket… Az eredmény tudatában a visszavágó formalitás, a magasabb szintről szőtt álmainkról pedig gyorsan le kellett mondani. Mindez üzenet a vezetőség és a játékosok számára: többet és keményebben kell dolgozni – áll az értékelésben.

DZS_4672

Rack Róbert szakosztályvezető elárulta, néhány éven belül cél az NB I-es tagság, ezért pénzügyileg is előre kell lépniük, hogy keretüket meg tudják erősíteni. Szeretnék, ha több felnőtt játékosuk lenne, egészen pontosan két csapatnyi. Egy, amelyik az első osztályért harcol, és egy másik, ahol a fiatalok pallérozódhatnak.

Ami a jövő évi keretet illeti, két nagy tehetségüket sikerült megtartani, és komoly igazolásokat terveznek, például egy horvát kapcsolatbak köszönhetően. Ehhez nyilván pénzügyileg is erősödniük kell, szponzort, szponzorokat kell találni. Szerencsére ezen a téren is forró nyomon vannak, a közeljövőben eredménnyel kecsegtetnek a tárgyalások.

Ráadásul a felnőttel mellett az utánpótlás is jól szerepel. Az U19 megnyerte a másodosztály Közép- csoportját, ami nagyon szép eredménynek számít és előrevetíti, bizony a következő években is jönnek majd a saját nevelésű játékosok.

Szöveg forrása: Pécsi Hírek

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram