U14

Pályán az utánpótlás

Lezárultak az utánpótlás bajnokságok, az utolsó fordulóban 2 csapatunk nyert, 3 kikapott.

U19-es bajnokság, II. osztály, 30. forduló
PMFC – Grosics Akadémia FK 2-1 (0-0)
Pécsi gólszerző: Kiss Krisztián (58.), Tóth Ottó (91.)
Edző: Horváth Zoltán

– Gratulálok a csapatnak a mérkőzés megnyeréséhez, ami azt gondolom, megérdemelt volt a mutatott játék és a helyzetek alapján. Egy nagyon jó sorozatot tudhatunk magunk mögött, hiszen 10 mérkőzésen maradtunk veretlenek – 6 győzelem,4 döntetlen -, ami elismerésre méltó. Voltak nehézségeink, gondolok itt a téli felkészülésre, ami nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, de ezen sikerült túllépni és egy elfogadható tavaszt produkáltunk. Mivel véget ért a bajnokság és vannak játékosok, akik “kiöregednek” az U19-es korosztályból és máshol folytatják pályafutásukat, így nekik sok sikert kívánok mind a pályán, mind a magánéletben. Köszönöm mindazoknak, akik segítették a csapat munkáját és jó pihenést kívánok mindenkinek – értékelt Horváth Zoltán, edző.


U17-es bajnokság, II. osztály, 30. forduló
Grosics Akadémia FK – PMFC 4-1 (1-0)
Pécsi gólszerző: Belső Marcell (63.)
Edző: Kósa Sándor

– Fülledt melegben műfüvön játszottunk, a mellettünk lévő füves pályák pedig szabadon mosolyogtak ránk. Érthetetlen, hogy miért kell a gyerekekkel ezt csinálni, amikor lenne lehetőség füvön játszani. Tizenketten utaztunk el a mérkőzésre sérülések, betegségek és osztálykirándulások miatt, ami még rátett egy lapáttal gondjainkra. Mindezek ellenére szinte végigtámadtuk a mérkőzést, sokat birtokoltuk a labdát, ügyesen építkeztünk, rengeteg gólszerzési lehetőségünk volt, csak amíg mi egy kivételével képtelenek voltunk betalálni, az ellenfelünk még a lehetetlenből is gólt tudott szerezni. Komoly potyagólokat kaptunk. Ez volt a különbség a két csapat között, de mivel a futballt gólokra játsszák, és a hazai csapat a “helyzetek” kihasználásában jobbnak bizonyult nálunk, ezért megérdemelt gyulai siker született – értékelt Kósa Sándor, edző.


U16-os bajnokság, II. osztály, 30. forduló
Grosics Akadémia FK – PMFC 2-4 (1-2)
Pécsi gólszerző: Szentmártoni Márton (2.), Bayer Szabolcs (42.), Szabó Zalán (51.), Fercsák József (55.)
Edző: Schneider Gábor

– Nagyszerű srácokkal dolgozhattam együtt az elmúlt egy év során. Köszönettel tartozom nekik és minden kollégámnak, akik munkájukkal támogatták ezt a nagyszerű sikert. Azt hiszem, sok mindennel gazdagodtam a közös munka során, ezt hálás szívvel köszönöm. Most valami nagyot kellene mondanom: MAMUT! – értékelt Schneider Gábor, edző.


U15-ös bajnokság, I. osztály, 30. forduló
PMFC – Puskás Akadémia FC 0-3 (0-1)
Edző: Jelena Richárd

– Sajnos esetünkben nem igazán lehetett támadójátékról beszélni, az ugyanis nem volt. Védekezésben pedig hatalmas hibákat vetettünk, amit az ellenfél gólokkal büntetett – értékelt Jelena Richárd, edző.


U14-es bajnokság, I. osztály, 30. forduló
PMFC – Puskás Akadémia FC 1-6 (1-1)
Pécsi gólszerző: Könyvásó Lóránt (13.)
Edző: Rákóczy Gábor

– Korai vezetésünk ellenére több hibát vétettünk, így a második helyezett felcsútiak szépen átgyalogoltak rajtunk. Köszönöm a csapat éves munkáját, jó pihenést mindenkinek – értékelt Rákóczy Gábor, edző.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram