Meccstörténelem: Pécs – Szeged

Sárai György vezette NB III-as labdarúgócsapatunk az eddig százszázalékos mérleggel rendelkező SZEOL SC gárdáját fogadja szombaton a Stadion utcában.

Egyes feljegyzések szerint Pécs és Szeged focicsapatai között a mindenkori legmagasabb vonalban 40 összecsapás zajlott le. Akkor, amikor még az egyik oldalon a Pécsi Dózsa, majd a PMSC kezdője nézett farkasszemet a Szegedi Haladáséval, aztán a Szegedi EAC-éval, a Szegedi EOL-éval, a Szegedi AK-éval, majd a Szeged SC-ével. A 40 találkozóból a baranyaiak 19-szer jöttek ki győztesen, de megesett 9 döntetlen és 12 szegedi siker is.

Fontos azonban leszögezni, hogy az augusztus 25-én, az NB III Közép-csoport 4. fordulójában a Stadion utcába látogató SZEOL SC nem jogutódja a fentebb felsorolt alakulatoknak. A klub alapítása 1993-ra tehető, eleinte kizárólag utánpótlás nevelő szándékkal hozták létre. 2014. nyaráig ráadásul Tisza Volán SC néven szerepeltek, felnőtt csapatot a 2005/2006-os évadban indítottak először a Csongrád megyei I. osztályban.

A most szombaton 17:00-kor következő egymás elleni NB III-as találkozó ebből kifolyólag a harmadik párharc lesz a PMFC és a SZEOL SC között. A korábbiakra még a tavalyi szezonban került sor, a mérleg pedig eddig egy pécsi és egy szegedi siker. A piros-feketék ezek során összesen háromszor voltak eredményesek, kétszer azonban a saját hálójukból kellett kihalászniuk a játékszert.

Az említett két párharcból az elsőt rögtön a nyitófordulóban rendezték, akkor pécsiek 2-1-re kikaptak Szegeden. Siha Zsolt alakulatának az első félidő végén sikerült vezetéshez jutnia, majd a második játékrészben Koller Krisztián egyenlített, de a hajrában ismét gólt szereztek a kék-feketék. Pedig ott a miénk lehetett volna a három pont, ha koncentráltak vagyunk a kulcsszituációkban és jól sáfárkodunk lehetőségeinkkel.

23843650_1622693964418178_1307564502179332179_n

A második, már Pécen rendezett találkozóról ellenben jó emlékeket őrizhetünk, hiszen Szabó Richárd bő félórát követően juttatta előnyhöz a pályaválasztókat, majd a második félidő hajrájában Koller Krisztián tizenegyesből elért találatával alakult ki a 2-0-s végeredmény. Minden bizonnyal a most hétvégi mérkőzésen is meg kell majd szakadniuk a mecsekaljaiaknak a jó szereplés érdekében.

Már csak amiatt is, mert Siha Zsolt együttese három fordulót követően egyedüliként százszázalékos mérleggel vezeti az NB III Közép-csoportját. A Tisza-parti kék-fehérek a nyitányon 2-0-ra nyertek a Szentlőrinc ellen, majd 1-0-ra győztek a Honvéd II. vendégeként, míg legutóbb hazai környezetükben arattak 4-1-es sikert a Makó felett. A listavezető ellen viszont fontos fegyvertény lehet, hogy remélhetőleg sok néző előtt fogadhatjuk őket.

A Szeged elleni rangadóra már megvásárolhatóak a jegyek elővételben a klubházban. A belépőket augusztus 25-én keresse a helyszínen a B-közép bejáratánál, a Stadion utcában található 2-es, illetve északon, a Szigeti útnál a 4-es és 5-ös pénztárban. Belépéshez a B-közép szektorba a 3-as, az északi ülő szektorba az 5-ös kaput javasoljuk. A belépők ára egységesen 500 Forint, ugyanakkor 14 év alatt és 65 éves kor felett ingyenesen tekinthető meg az összecsapás.

Mindemellett továbbra is zajlik a bérletárusítás. Hétköznaponként 8:00 órától a Stadion utcai klubház emeleti bérletpénztára 17:00 óráig áll nyitva a szurkolók előtt. A bérleteket változatlan áron, 5 000 Ft-ért árusítjuk, amiért 14 bajnoki mérkőzést, illetve valamennyi Magyar Kupa-találkozónkat meg lehet tekinteni a PMFC Stadionban. A bérletek névre szólnak, ugyanakkor nincsenek szektorhoz kötve. Bővebb részletek ITT.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram