51 éves lett egykori válogatottunk

Ötvenegy esztendeje, 1967. november 6-án született Balog Zoltán, aki labdarúgó pályafutását Zalaegerszegen kezdte el. A kék-fehérek NB I-es csapatában 1986 őszén játszotta első bajnoki mérkőzését. A hátvéd a védelem szinte minden posztján megállta a helyét, de ha úgy hozta a sors, akkor akár a támadószekciót is képes volt felerősíteni.

A ZTE-nél 1986 és 1989 között 82 első osztályú mérkőzésen jutott szóhoz, nem mellékesen ez idő alatt négy gólt szerzett. Egy rövid váci kitérőt követően aztán 1990-ben a PMSC-hez igazolt, ahol első piros-feketében lejátszott szezonját követően rögtön a harmadik, bronzérmes helyet vívták ki a bajnokságban. Ugyanakkor tudását a nemzetközi porondon is megmutathatta.

Balog Zoltán játszott a Manchester United, illetve később a VfB Stuttgart elleni UEFA Kupa-páraharcok mindegyikén. A német klubcsapat ellen, kint Stuttgartban ráadásul még gólt is szerzett. Karrierje ekkortájt kétségkívül a csúcson járt, ennek megkoronázásaként pedig megadatott számára, hogy magára öltse a címeres mezt. Egyetlen válogatott meccsét 1991. december 8-án játszotta Salvador ellen.

A mecsekaljai klubcsapatnál összesen három szezont játszott, 1990 és 1993 között 75 NB I-es találkozón szerepelt, nevéhez pedig 9 találat fűződik. Ezek nagy részét jobbára büntetőből lőtte, ám ha úgy hozta a helyzet, akkor akcióból is be tudott találni az ellenfél hálójába.

A PMSC-ből válogatottá váló hátvéd az 1993/1994-es idényét viszont már a Videotonnál töltötte, majd pedig 1994-ben hazament a ZTE együtteséhez. Szülővárosa csapatában egészen 1997-ig játszott, amibe 78 első osztályú találkozó fért bele. Balog Zoltán élvonalbeli pályafutása során összesen 266 mérkőzést játszott a legmagasabb ligában.

A ma 51. életévét betöltő egykori válogatott hátvédünknek ezúton kívánunk nagyon boldog születésnapot!

Fénykép: Laufer László/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram