Meccstörténelem: Pécs–Dunaújváros

Vasárnap délután 13:00 órakor tovább javíthat hazai mérlegén a PMFC, amely az NB III Közép-csoport tavaszi szezonjából előrehozott 16. fordulóban a pillanatnyilag a negyedik pozícióban található Dunaújváros csapatát fogadja idei utolsó bajnoki mérkőzése alkalmával. Vas László tanítványai a Kozármisleny elleni sikert követően november 25-én saját szurkolóik előtt zárhatják eredményesen az idei esztendőt.

A hétvégén vendégként a Stadion utcába érkező egykori iparváros labdarúgóklubjának volt Sztálin Vasmű Építők, Sztálinvárosi Vasas, Sztálinvárosi Kohász, Dunaújvárosi Kohász, Dunaferr FC és Dunaújvárosi FC is a neve. Az egyesület története még az elmúlt évszázad ötvenes éveinek elejéig vezethető vissza. Mindent egybevetve, a mindenkori Pécs és Dunaújváros labdarúgócsapatai között napjainkig negyvenkét bajnoki csata zajlott le.

Huszonhét volt ebből az NB I-ben, tíz az NB II-ben, valamint öt az NB III-ban. Pécsen tizenkilenc meccset játszottak le egymással a szembekerülő egyesületek futballistái. Nyugodtan mondhatjuk, az elmúlt évtizedek során sok sikerélményük volt a baranyaiaknak, hiszen tizennégy ízben tudtak nyerni, született két döntetlen, míg csupán három esetben örülhettek a győzelemnek a vendégek. A harminchat pécsi gólra nyolc volt a vizitálók válasza.

A Stadion utcában napjainkig két Pécs–Dunaújváros ütközet zajlott le az NB III-as pontvadászat keretein belül. Szerencsére a piros-feketéknek itthon még egyszer sem kellett szomorkodniuk a végeredményt illetően, ugyanis mindkét erőpróbát sikeresen vették: a 2016/2017-es évadban 5-1-re, míg a 2017/2018-as kiírásban 2-1-re nyertek a mecsekaljaiak a piros mezesek ellen.

Legutóbb 2018. április 14-én fordult meg Pécsett vendégként az azóta már Lőrincz Emil vezette dunaújvárosi együttes. Azon a meccsen Bata Kristóf és Koller Krisztián tudott gólban mérve is eredményes lenni. Újvárosi részről pedig Csehi Tamás nevéhez fűződött a szépítő találat, ám a piros-feketék végül így is 2-1-es győzelmet arattak a nagy számban kilátogató hazai drukkerek legnagyobb örömére.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram