Emlékgálával zárják az évet a pécsi öregfiúk

December 28-án Kecskeméten rendezik az I. Lázár Bence Emlékgálát, amelyen a PMFC igen nagy nevű játékosokból álló csapattal vesz részt.

Az I. Lázár Bence Emlékgála azzal a céllal jött létre, hogy méltó emléket állítson az idén tragikusan fiatalon, 26 évesen leukémiában elhunyt kiváló labdarúgónak, Lázár Bencének. Az SC Hírös-Ép egyesület által a 35 éven felüliek számára kiírt tornán olyan neves csapatok vesznek részt a PMFC mellett, mint az Újpest FC, a Kecskeméti TE, a Nyíregyháza Spartacus FC, a Ferencvárosi Sasok öregfiúk-csapata, de indul még a Kerekegyházi SE, a Kiskunfélegyházi HTK, az F-Group, valamint a Lajosmizsei VLC, illetve a Szolnoki MÁV FC is.

– Czéh Lászlón keresztül kaptuk a meghívást, természetesen egyből mondtam, hogy örömmel veszünk részt az eseményen, mert jótékonysági célja is van – kezdte Megyeri Károly, a PMSC egykori klasszis labdarúgója, a pécsi öregfiúk jelenlegi csapatvezetője. – A meghívott csapatokból is látszik, hogy a szervezők elég nagy volumenű tornát álmodtak meg. Ennek megfelelően mi is egy erős, nagy nevekből álló PMFC-vel készülünk – mondta Megyeri Károly, aki azt is elárulta, hogy pécsi színekben kik is lépnek majd parkettre december 28-án, Kecskeméten.

sc_hiros_ep_lazar_bence_plakat_63x32

– Az már biztos, hogy nálunk a kapuban Kurucsai Kornél fog védeni, de ha kell, segít neki Bodnár László, a Pécs korábbi kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes hálóőre. Rajta kívül több mecsekaljai legenda is játszik természetesen, így a mezőnyben Palaczki János, Szabados József, Knézics Barna, Kósa Sándor, Lehota Tibor, Lehota István, Végi Jenő, Élő Tibor, Turi Zsolt, Nagy Ervin, de rajtuk kívül pályára lép még Bódog Tamás is. Vas László játéka kérdéses, de remélem, vállalni tudja, ám amennyiben mégsem, akkor edzőként segíti a fiúkat – tette hozzá Megyeri Károly.

A jótékonysági focigála december 28-án, pénteken lesz a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban. A belépő 6 év alatt ingyenes, 6-13 éves kor között 500, 14-től 63 évesek számára 1000, míg 63 év felett 500 forint. A tízcsapatos, egész napos rendezvényhez kapcsolódóan december 26-ig lehet licitálni egy egyedi készítésű Újpest-mezre, melyet a fővárosi lila-fehérek játékosai dedikáltak. A szervezők az árverés és az emlékgála teljes bevételét a Soha ne add fel Lázár Bence Emlékalapítvány részére ajánlják fel. A helyszínen Magyar Vöröskereszt és az országos Vérellátó Szolgálat véradást szervez.

Az emlékgála további részleteiről, mint például a csoportbeosztásról és a párharcok időrendi beosztásáról ide kattintva olvashat bővebben!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram