Schulteisz Gyula 66 éves

Mint általában, úgy ebben az esetben is létezik egy hivatalos, meg egy kevésbé protokolláris változat. Egyrészt, hatvanhat esztendeje, 1953. január 1-én született Pécsett Schulteisz Gyula. Egykori kiváló védőnk pályafutását a Pécsi Postásban kezdte, majd a Steinmetz SE-ből került az élvonalbeli PMSC-hez, ahol több mint egy évtizeden át rúgta a bőrt. De megfordult alsóbb osztályokban, így a Komlói Bányász és a Somberek együttesében is.

Másrészt viszont a felejthetetlen, de kemény foci híve volt. Az idők múlásával sokan emelkedtek a helyi legendák, az örök halhatatlanok közé. Ilyenné vált Schulteisz Gyula is. aki több kategóriában is a „csúcsra” jutott az évek során Pécsett. Minden idők talán legvörösebb hajú, göndör tűzgömbjét tisztelhetjük benne. Igaz, a frizurája színe már elvesztette varázserejét, kissé magasabb is a homloka, mint amikor még aktív játékos volt, de a bajusza még mindig mokányságot tükröz.

Abban sem volt nagyon párja, amikor határozottan oda kellett lépni egy-egy csatárnak, középpályásnak, aki a piros-feketék kapuját próbálta veszélyeztetni. Mert a hátvéd tényleg kimerítette a betonkeménység kategóriáját. Mellette nem volt tologatás, cifrázás, odalépett, aztán már meg is akadt a támadás. Emellett gyors volt, jól is fejelt, nem kért, de nem is adott kegyelmet. Ám ahhoz tényleg nem férhet kétség, hogy remek labdarúgó volt.

Azért azt a korrektség kedvéért még tegyük hozzá, hogy „Sulti” futballistakánt az 1974-1975-ös évadtól egészen az 1984-1985-ös szezonig szolgálta a klubot. Ezen időszak alatt 237 esetben húzhatta fel a piros-fekete mezt. Ebből 61 volt NB II-es meccs, míg a többit a legmagasabb osztályban harcolta végig. Az 1976-1977-es évadban tagja volt az NB II-es bajnokcsapatnak. A Magyar Népköztársasági Kupában pedig egy döntőn játszott, még 1978-ban.

A ma 66. életévét betöltő Schulteisz Gyulának ezúton is nagyon boldog születésnapot kívánunk!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram