Újabb edzőmeccsét vette sikerrel a PMFC

Második téli felkészülési mérkőzését is megnyerte a Vas László trenírozta PMFC, amely szerdán hazai pályán aratott 4-1-es győzelmet a Kozármisleny FC felett.

Szerda délután lejátszotta második téli felkészülési mérkőzését a Vas László vezette PMFC, amely ezúttal egyik megyei riválisát, az NB III Közép-csoport 8. helyén telelő Kozármisleny FC gárdáját látta vendégül a Stadion utcai műfüves pályán. A közel félszáz drukker előtt megrendezett előkészületi összecsapás első helyzete a szomszédos kék mezesek előtt adódott, akik közül a 2. percben egy baloldali beadás után a korábbi mecsekaljai támadó, Bodor Márkó veszélyeztetett. Válaszként Fujsz Richárd tört be a vendégek tizenhatosára, éles szögből leadott középre tartó lövését azonban a szintén ex-pécsi kapus, Ipacs Péter lábba hárította.

Negyed óra elteltével ideális helyről végezhettek szabadrúgást a piros-feketék, Kálmán Szilárd lökete alig valamivel szállt el a keresztléc fölött. Később egy félpályáról előrevágott pontos labdával indították Geiger Norbertet, aki a tizenhatos sarkának közeléből a bal hosszú felső irányába tekert, Ipacs Péter azonban nagyot nyújtózva bravúrosan szögletre tudta tolni a játékszert. A vizitálók hálóőre a 30. percben azonban már nem tudott hárítani, Péter Bence a felezővonalnál passzolt Geiger Norbert elé, aki a védőket megelőzve egészen a tizenegyesig nyargalt, majd a hezitáló kapus lábai között a háló közepébe gurított, 1-0.

E54P8395

Nem sokkal a félidő előtt növelték előnyüket a motiváltan és jól játszó mecsekaljaiak. A 41. minutumban Katona Levente jobbról kapu elé tekert keresztlabdáját a védők szorításában érkező Péter Bence tanári mozdulattal csúsztatta fejjel a vendégek hálójának jobb felébe. Ipacs Péter erre ugyan elvetődött, de esélyes sem volt kipiszkálni a labdát, 2-0. Nem sokkal ezután Péter Bence duplázhatott volna, de közelről csak az oldalhálót találta el. Újabb gól már nem született a szünetig, a PMFC 2-0-s előnnyel mehetett a rövid pihenőre, amely során Vas László vezetőedző szinte teljes sort cserélt a pécsieknél, akik közt több U19-es játékos is lehetőséget kapott.

A második félidő legelején a Kozármisleny gárdája ugyanakkor első helyzetéből szépíteni tudott. A 48. percben Wittrédi Dávid indította Márkvárt Patrikot a bal szélen, akinek beadása után Tóth Márk volt eredményes úgy, hogy lövése nyomán a labda a keresztlécről pattant először a gólvonalra, majd pedig azon túlra, 2-1. Az 53. minutumban Kálmán Szilárd lecsorgó szöglete után Kondor Kristóf félfordulatból leadott lökete szállt fölé. Nem sokkal később viszont ismét pécsi gólnak tapsolhatott a publikum. A 62. percben Széles Bence szerzett labdát a félpályánál, majd indította középen Kondor Kristófot, aki védőjét lefutva a rosszul kivetődő Molnár Péter alatt a hálóba lőtt, 3-1.

A találkozót a 66. minutumban döntötte el végleg a PMFC gárdája. Ekkor Keresztes Barna jobbról tört kapura, majd a túloldalon teljesen egyedül érkező Széles Bence elé tálalt, aki kihasználta ajtó-ablak ziccerét és közelről kíméletlenül a vendégek hálójának bal felébe helyezte a játékszert. Vas László tanítványai a múlt szombati Majosi SE felett aratott 6-0-s sikert követően a Kozármisleny FC-t 4-1-re győzték le felkészülési mérkőzésen. A piros-feketékre ezen a héten még egy edzőmeccs vár, hiszen február 2-án, szombaton 13:00 órakor a horvát NK Borac együttesét látják vendégül a Stadion utcai műfüves pályán.


Felkészülési mérkőzés
Pécs, Stadion utcai műfüves pálya, 60 néző.
PMFC – Kozármisleny FC 4-1 (2-0)
Gsz.: Geiger (30.) Péter (41.), Kondor (62.), Széles (66.), ill. Tóth M. (48.)

PMFC 1. félidő: Somogyi – Valkovszki, Erdős, Katona, Hanol – Kálmán, Futó, Koller, Fujsz – Péter, Geiger.

PMFC 2. félidő: Kovács – Erdős, Győrfi, Tóth O., Varga – Széles, Juhász, Geiger (Kálmán, 67.), Keresztes – Gellén, Kondor. Vezetőedző: Vas László.

Kozármisleny FC: Ipacs – Kiss M., Lantos, Kocsis, Turi – Tóth Márk, Füredi – Tóth Marcell, Wittrédi, Pergel – Bodor. Cserék: Molnár P., Horvát, Malkócs, Márkvárt, Várda, Németh N. Vezetőedző: Németh Zsolt.


– A foglalkozás elérte a célját. A felkészülés egyik állomásának tekintem ezt a mérkőzést, nem volt ez se több, se kevesebb. A második hetünk vége felé tartunk, a terhelésen van a hangsúly. A bajnokság rajtjára szeretnénk majd optimális állapotba kerülni. Természetesen a hozzáállásnak és a mutatott játéknak örültem – mondta a felkészülési találkozót követően Vas László, a PMFC vezetőedzője.

Fénykép: Löffler Péter/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram