Dietetikus is segíti a fiatal tehetségeket

Gőzerővel zajlik a téli felkészülés a PMFC-nél, az NB III-as felnőttcsapat mellett az utánpótlás is sorra játssza az edzőmeccseket, míg a legkisebb korosztályok téli teremtornákon vesznek részt. Sajnos eközben az influenzajárvány sem kíméli a Kovácstelepen, illetve a Stadion utcai edzőközpontban pallérozódó fiatalokat, ám a piros-feketéket ez sem zökkentheti ki az elvégzendő munkából. A tehetséges pécsi focisták felkészülését ráadásul már külön dietetikus is segíti, számolt be minderről Kulcsár Árpád, a PMFC szakmai igazgatója:

– A helyes táplálkozás a mai sport világában nagyon sokat tud lendíteni a játékosok teljesítményén. Szekeresné Szabó Szilviával a nyáron megállapodtam, hogy általános dietetikus előadásokat tart a felnőtt, illetve az utánpótlás csapatoknak. Emellett korábban elindítottunk egy úgynevezett tehetség programot is, ennek keretében pedig egy személyes egyeztetést követően egyéni étrendet állít össze az általunk kimagaslónak tartott utánpótláskorú focistáknak. A srácok teljesítmények növelésének köszönhetően remélhetőleg az egész PMFC erősebb lesz.

– Futballista szempontból ez a téli időszak a legrosszabb, hiszen hideg van, rengeteget edzenek a gyerekek, és még a tréningek is megterhelőbbek, mint a bajnoki idény közben – folytatta Kulcsár Árpád. – A nagypályás korosztályok folyamatosan felkészülési találkozókat vívnak, a kisebbek pedig különböző teremtornákon szerepelnek. Az utánpótlás alapozó munkájára nagymértékben rányomja a bélyegét a mostani influenzajárvány. Sok esetben kis létszámmal tudunk csak dolgozni, ami nem szerencsés, hiszen folyamatosan igazítani kell a terheléses feladatokat.

A PMFC szakmai igazgatója szót ejtett az NB III-as együttes megerősítéséről is. Kulcsár Árpád elmondta, a szakmai stábbal közösen az volt a tervük, hogy visszacsábítsák azokat a Pécsről elkerült fiatal focistákat, akik korábban itt nevelkedtek, vagy akár felnőtt szinten a PMFC-ben szerepeltek. Ez a mostani téli átigazolási időszakban meghiúsulni látszik, ellenben szinte már mindenben sikerült megállapodni Geiger Norbert, Futó Zsombor és Kondor Kristóf leigazolásával kapcsolatban. A csapatnál jelenleg ketten vannak próbázók, Juhász László, valamint a kedden érkező De Oliveira Ayrton személyében.


Double PASS auditorok jártak a PMFC akadémiáján

Az előző héten a hazai labdarúgó akadémiákat időről-időre alaposan átvizsgáló belga Double PASS cég szakemberei jártak a PMFC-nél. Az auditorok itt tartózkodásuk alatt a korábban tett javaslatokban történő előrelépéseket is figyelték. A napokon át zajló ellenőrzés részletes eredménye várhatóan tavasszal kerül ismertetésre, ugyanakkor egy személyes beszélgetés során a szakemberek megjegyezték, szervezettség terén nagyon sokat lépett előre a mecsekaljai klub.


 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram