Meccstörténelem: Kecskemét – Pécs

Május 19-én, az NB III Közép-csoport 28. fordulójában egy régi ismerősnél, a 11. helyen álló Kecskeméti TE csapatánál vendégeskedik majd a pontazonossággal az átmenetileg a 7. pozícióban tanyázó PMFC. A Bács-Kiskun megyei gárdát valószínűleg nem kell különösebben bemutatni a pécsi szurkolóknak, amelyhez négy évnyi kihagyás után látogatnak el ismét bajnoki mérkőzés alkalmával a piros-feketék.

A múltban nem kevesebb, mint tizenhat küzdelem fejeződött be a két klubcsapat között, amiből nyolcat az NB I-ben, hetet a másodosztályban, egyet pedig legutoljára a harmadik vonalban vívtak meg egymással a felek. Az összesített mérleg kiegyenlített, hiszen ezeken a találkozókon hatszor a pécsiek nyertek, négy ízben megosztoztak a pontokon a csapatok, hat esetben pedig a lila-fehérek örülhettek a lefújás pillanatában.

Kizárólag a kecskemétiek mindenkori otthonában nyolc bajnoki összecsapás zajlott le a jelenleginél magasabb osztályokban. Az első meccset 1997-ben vívták meg az akkor második vonalbeli felek, s a lefújást követően 1-0-s hazai sikert mutatott az eredményjelző. Egy esztendővel később viszont 4-0-ra a baranyaiak nyertek, míg 1999-ben 2-0-s, 2003-ban pedig 5-2-es kecskeméti diadallal zárult a szintén NB I/B-s találkozó.

Ezt követően a 2011/12-es NB I-ben szezonban íródott tovább a két csapat közös históriája. A 2012-ben a Széktói Stadionban pályára lépő piros-feketék 2-1-re nyerni tudtak, majd 2013-ban 2-0-s pécsi siker született, mígnem pár hónappal később, de már egy újabb szezonban 2-0-s hazai vezetést megfordítva 5-2-es diadalt arattak a mecsekaljaiak. A mindmáig utolsó 2015-ös ottani meccset viszont a KTE nyerte meg 1-0-ra.

Összegezve, a korábbi kecskeméti találkozók során négyszer a lila-fehér mezes hazaiak, illetve szintén négy ízben a vendég pécsiek nyertek. A Bács-Kiskun megyeiek ezek során tizenkétszer találtak be a hálóba, míg a piros-feketék részéről valamivel több, tizenöt gól született. A folytatás bő négy esztendő után következik újra a Széktói Stadionban, ahol május 19-én, vasárnap 17:30-kor lép pályára a PMFC NB III-as labdarúgócsapata!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram