Magabiztos pécsi győzelem a bajnoki rajton

Sikeresen kezdte a bajnokságot NB III-as labdarúgócsapatunk, amely 4-0-ra ütötte ki itthon a Szekszárdi UFC gárdáját.

Győzelemmel indult az NB III Közép-csoport 2019/2020-as szezonja a PMFC számára, amely az 1. fordulóban a Szekszárdi UFC együttesét látta vendégül szépszámú közönség előtt a Stadion utcában. A Vas László vezette piros-feketék rögtön a kezdősípszó pillanatától fogva letámadták ellenfelüket, akik a 25. percig bírták a nyomást. Ekkor viszont Geiger Norbert maradt üresen a szekszárdi kapu előtt, támadónk pedig közelről a hálóba fejelte a labdát. Az első félidő végéig további két alkalommal kötött ki a játékszer vendégek hálóban. Mindkét esetben a nyáron a Balatonlelle együttesétől érkező Bohata Ádám volt a gólszerző, aki a 33. és a 39. percben tudott eredményes lenni.

A szemre is tetszetős játékot produkáló baranyaiak töretlen elánnal vágtak neki a második játékrésznek is. Nem kellett sokáig várni és érkezett az újabb, sorrendben negyedik pécsi találat. Az 50. minutumban egy szabadrúgást követően Rácz László fejjel csúsztatta meg a labdát, ami védhetetlenül szállt a bal alsó sarokba. Ezt követően több lehetőséget dolgozott ki együttesünk, a legközelebb a csereként pályára lépő Tihanyi Olivér állt a gólszerzéshez, ám szép egyéni szólóját követően labdája elgurult a hosszú alsó mellett. Ezzel együtt magabiztosan húzta be a három pontot labdarúgócsapatunk, amely a következő fordulóban Kozármislenyben folytatja bajnoki szereplését.


NB III Közép-csoport, 1. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1000 néző. Vezette: Káprály Mihály
PMFC – Szekszárdi UFC 4-0 (3-0)
Gsz.: Geiger (25.), Bohata (33., 39.), Rácz (50.)

PMFC: Helesfay – Sági, Gajág, Rácz, Németh – Szabó (Tihanyi, 60.), Futó, Bohata, Grabant – Geiger (Kiss, 75.), Koller (Kónya, 62.). Vezetőedző: Vas László.

Szekszárdi UFC: Szűcs – Füredi, Péter (Dombi, 60.), Lékó, Királyházi, Márton, Arena, Dudás, Rácz, Budai, Kesztyűs (Fejes, 60.). Vezetőedző: Dienes Pál.


Fénykép: Laufer László/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram