Meccstörténelem: Honvéd II. – PMFC

Három döntetlen mellett egy győzelem a Budapest Honvéd II. elleni idegenbeli mérlegünk.

Vasárnap idegenben folytatja bajnoki szereplését Vas László vezette labdarúgócsapatunk, amely az NB III Közép-csoport 8. fordulójában a tizenkettedik pozíciót elfoglaló Budapest Honvéd-MFA II. gárdájának vendégeként lép pályára szeptember 29-én, vasárnap 16:00-kor a Csepel Stadionban. A két együttes között a harmadosztályban ez lesz az ötödik összecsapás.

Velünk együtt leghűségesebb szurkolóink is emlékezhetnek arra, hogy korábban másik négy alkalommal is játszottunk a kispestiek második számú csapatával, csak éppen az NB II-ben. Ebből értelemszerűen két összecsapást rendeztek meg a fővárosiak otthonában, amely során a bajnoki mérleg kiegyensúlyozott. Mindkét párharc döntetlennel ért véget.

Az első Honvéd II. elleni idegenbeli bajnokira 2010. április 11-én került sor, az NB II Nyugati-csoport 21. fordulójában. A 300 néző előtt rendezett találkozón a hazaiak szerezték meg a vezetést, míg a második játékrész során Lovrencsics Gergő révén előbb egyenlítettek, majd Wittrédi Dávid találatával már vezettek a mieink. Csakhogy a hosszabbításban egy potyagól miatt 2-2 lett a végeredmény.

Másodszor 2010. november 3-án voltunk vendégségben a Honvéd II. csapatánál, méghozzá az NB II Nyugati-csoport 11. játéknapján. Pécsi részről Nagy Olivér talált be, ám a házigazdák erre is válaszolni tudtak, így hát a piros-feketék másodszorra is döntetlennel (1-1) zártak az egykori katonacsapat tartalékjai otthonában. Illik megjegyezni, hogy a szezon végén a PMFC megnyerte a bajnokságot.

Hosszú kihagyást követően a közös meccstörténet 2018. március 11-én íródott tovább, de már a harmadosztályban. Az ekkor, az NB III Közép-csoport 18. fordulójának alkalmával tett kispesti vendégszereplés jó emlékeket ébreszthet fel belül, hiszen a XIX. kerületi, azóta már átépítés alatt álló arénában Kónya Dávid és Wittrédi Dávid bombagóljával arattunk 2-1-es győzelmet.

A legutóbbi egymás elleni párharcra 2018. szeptember 2-án került sor, de már pár kerülettel arrébb, Csepelen. Az NB III Közép-csoport 5. fordulójában rendezett találkozón Koller Krisztián majd Kálmán Szilárd góljával kétszer is vezetést szereztünk, ám nem sokkal a mérkőzés vége előtt pontot tudott menteni Pisont István legénysége. Folytatás vasárnap, remélhetőleg győzelemmel!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram