Két gól és továbbjutás a Magyar Kupában

Labdarúgócsapatunk 2-0-re nyert a Rákosmente KSK ellen a Magyar Kupában, így bejutott a 32 közé.

NB III-as labdarúgócsapatunk ebben a szezonban második alkalommal lépett pályára a Magyar Kupában, a tét a legjobb 32 közé kerülés volt a Stadion utcában. Együttesünk első komoly helyzete a 12. percben adódott, ekkor egy középre legurított labdát Nikic Nemanja lőtt rá, ám a Rákosmente KSK kapusa, Ordasi Gergő nagyot vetődve kitolta a labdát a jobb alsó sarok elől.

A küzdelmes első félidő során jobbára a vendégek térfelén zajlottak az események, akik ellen többször is sikerült veszélyt teremteni. A 41. percben ismét a mieink számára adódott esély a vezetés megszerzésére, ám Máté János ekkor még ziccere ellenére pontatlan volt, mígnem a 45. percben Kovács Benedek tolta ki szögletre Lucz Viktor lövését, így 0-0-s állással mehettek pihenőre a csapatok.

A fordulást követően Sági Milán 17-ről leadott lapos lövése gurult el alig egy méterrel a jobb alsó sarok mellett. Az 57. minutumban viszont csapatunk került ténylegesen közelebb a továbbjutáshoz, ugyanis Kiss Krisztián szögletét a középen egyedül maradt Máté János fejelte a vendégek kapujának bal alsó sarkába, megszerezve ezzel a PMFC számára a vezetést, 1-0!

Az utolsó negyedórához közeledve némileg felpörögtek az események. A 72. percben Szabó Dominik oldalszabadrúgását Ordasi Gergő ütötte ki rossz helyre, Nikic Nemanja ismételhetett, de a vendégeknek sikerült kivágniuk a játékszert a gólvonalról. Ráadásul a fehér mezes vendégek Kokenszky Norbert piros lapos kiállítása miatt emberhátrányba is kerültek.

A hajrában aztán Gajág Gergő találta el kétszer a kapufát, mígnem a mérkőzés rendes játékidejének utolsó percében a Geiger Norbert lerántásáért megítélt büntetőt Máté János rúgta higgadtan a jobb alsó sarokba, beállítva a 2-0-s végeredményt, amelynek köszönhetően a legjobb 32 közé került a PMFC. A Magyar Kupa 8. fordulójának sorsolását ma este az M4 Sport élőben közvetíti!


Magyar Kupa, 7. forduló
Pécs, PMFC Stadion., 250 néző. Vezette: Radványi Ádám.
PMFC – Rákosmente KSK 2-0 (0-0)
Gsz.: Máté (57., 90. – büntetőből)
Piros lap: Kokenszky (84.)

PMFC: Kovács – Sági (Horváth, 66.), Németh, Katona, Szabó, Máté, Kiss (Hegedűs, 59.), Gajág, Godzsajev (Geiger, 74.), Oliveira, Nikic. Vezetőedző: Vas László.

Rákosmente KSK: Ordasi – Nagy, Lucz, Balaskó (Kokenszky, 70.), Aranyos, Tóth (Horváth B., 74.), Vattai, Kiss D., Mohácsik (Horváth G., 46.), Lovász, Bányai. Vezetőedző: Gálvölgyi istván.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu. (Korábbi meccsen készült)

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram