Lovász Ferenc legendás góljai

Csokorba szedtük egykori közönségkedvenc támadónk piros-feketében szerzett bajnoki találatait.

A PMSC korábbi válogatott csatára, a ma 53. életévét betöltő Lovász Ferenc 1984 és 1991 között 153 meccsen szerepelt a pécsiekkel az élvonalban és 33 gólt ért el. Bajnoki góljai közt szemezgettünk, amit 1987-ben indítunk, amikor dicséretes pontrablást hajtottak végre a válogatottakat felsorakoztató Tatabánya vendégeként:

1989. márciusának elején a jó erőkből álló MTK gárdáját fogadta a Pécs. A hazaiak a 61. percben döntötték el a találkozót. Ekkor Turi Zsolt a védjegyévé vált mozdulatként indította Lovász Ferencet, aki lehagyta védőjét és a kimozduló kapus mellett a hálóba lőtt:

Az 1989/90-es szezon 6. fordulójában a harmadik helyezett pécsiek a listavezető – az idény végén bajnokságot nyerő – Újpestet látták vendégül. A mecsekaljaiak alaposan kitömték az addig hibátlan mérleggel rendelkező fővárosi lila-fehéreket. A 4-0-s végeredményt nem más, mint Lovász Ferenc állította be:

Lovász Ferenc sosem tett igazán különbséget az ellenfelek között. Neki aztán tényleg nem számított, hogy kivel játszanak, csatárként mindig a gólra törekedett. Így volt ez 1991. április 13-án is, amikor tizenötezer néző előtt irgalmatlanul a Ferencváros hálójába vágta a játékszert, döntetlenre mentve így a meccset:

Az 1990/91-es első osztályú bajnokságot bronzérmes helyen záró pécsiek dolga nem volt mindig olyan könnyű. Angyalföldön, a Fáy utcában például komoly erőket kellett mozgósítaniuk Garami József mesteredző játékosainak, akik Lovász Ferenc lesgyanús góljával tudták egálra hozni a mérkőzést:

Lovász Ferenc góljai közti szemezgetésünket egy örökké emlékezetes összecsapással, és annak két találatával zárjuk. Történt ugyanis, hogy az NB I 1990/91-es szezonját a már említett harmadik helyen záró piros-feketék két fordulóval az idény zárása előtt válogatott csatárunk duplájával verték meg az ekkor már biztos bajnok Honvédot:

És a ráadás:

Boldog születésnapot!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram