MK: Hátrányból várhatjuk a visszavágót

NB III-as labdarúgócsapatunk 2-1-es vereséget szenvedett a Paksi FC ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első meccsén.

Remek futballidőben és szépszámú közönség előtt játszotta le NB III-as alakulatunk az élvonalbeli Paksi FC ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntő első mérkőzését a Stadion utcában. A szerda délutáni összecsapáson világosan látszott, Vas László vezette együttesünk játékban képes volt eltüntetni a két osztálynyi különbséget tolnai ellenfelével szemben, ráadásul a félidő végéhez közeledve sikerült megszereznünk a vezetést is. Holczer Ádám még hárítani tudta Futó Zsombor lövését, ám az azt követő szögletnek aláfutott, majd a 37. percben a kapu előtti kavarodás során Rácz László rúgta be a játékszert a zöld mezesek hálójába, 1-0.

A második játékrészt is a hazaiak kezdték aktívabban, a 48. percben Poór Patrik csak szabálytana módon tudta megállítani Geiger Norbertet a tizenhatoson belül, Antal Péter játékvezető pedig egyből a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest viszont Tihanyi Olivér fölé bombázta. Nagy kár volt érte, hiszen sem sokkal ezután a semmiből egyenlített a vendégcsapat. Az 54. percben Kecskés Tamás egy oldalsó szabadrúgásból emelte át Kovács Benedeket, majd 3 minutummal később jött a hidegzuhany, hiszen egy kontra végén Sajbán Máté fejelt közelről a hálónkba megfordítva ezzel a találkozó állását, 1-2.

Az 59. percben egy látványos támadás végén Geiger Norbert ellenben egy újabb tizenegyest hozott össze, amihez ezúttal Rácz László futott neki. Próbálkozása viszont a felső kapufán csattant. Ollózva ugyan próbált ismételni, de védőnk már nem tudta kapura irányítani a labdát. A meccs végén még a csereként pályára lépő Kónya Dávidnak volt egy ígéretes helyzete. Szélsőnk kicselezte védőjét, majd egyedül vezette a kapusra a labdát, de a vendégek hálóőre bravúrral hárította a próbálkozást. Hátrányból várhatjuk tehát a párharc visszavágóját, amelyet február 19-én, szerdán 18:00 órakor rendeznek meg a Paksi FC Stadionban.


Magyar Kupa, Nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Pécs, PMFC Stadion, 1800 néző. Vezette: Antal Péter.
PMFC – Paksi FC 1-2 (1-0)
Gsz.: Rácz (37.), ill. Kecskés (54.), Sajbán (57.)

PMFC: Kovács – Sági, Gajág Rácz, Németh (Katona, 79.) – Grabant (Kónya, 60), Futó, Nikic, Hegedűs – Geiger (Szabó, 71.), Tihanyi. Vezetőedző: Vas László.

Paksi FC: Holczer – Osváth (Bor, 65.), Poór, Gévay, Kulcsár – Sajbán (Haraszti, 60.), Könyves, Kecskés (Szakály, 80.), Windecker, Báló – Böde. Vezetőedző: Osztermájer Gábor.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram