Sokat segített a szurkolók buzdítása

LAPSZEMLE: Ismét bizonyították a PMFC szurkolói, mennyire szeretik csapatukat. A Paks elleni meccsre is annyian kilátogattak a hétköznap kora délutáni időpont ellenére, amit még élvonalbeli klubok is megirigyelhetnek.

Jó hangulatban, szurkolóik biztatása mellett vehették fel a PMFC NB III.-as labdarúgócsapatának játékosai a harcot a Paksi FC élvonalbeli alakulatával a Magyar Kupában, hiszen a szerda 14 órás időpont ellenére is hömpölygött a tömeg a Szigeti úti kapunál már fél órával a kezdés előtt is. Azoknak akik később érkeztek, már parkolóhelyet is igen komoly feladat volt találni. A Paks szerencsés 2-1-es sikerét 1800-an tekintették meg.

– Szeretnénk megköszönni a szurkolóknak, hogy végig buzdítottak minket. Nem gondoltuk, hogy ennyien kijönnek, mert nem a legalkalmasabb időpontban volt a mérkőzés. Valahol mégis sejtettük, hogy érkezni fognak, hiszen a Kisvárda ellen is itt voltak, és bíztak a jó szereplésünkben. Próbáltuk ezt meghálálni. Jó érzés volt, amikor már a bemelegítés alatt láttuk, hogy sokan lesznek. Nagyon feldobta a csapatot. Sokat segített abban, hogy le tudtuk focizni a Paksot – kezdte kérdésünkre Grabant Bence, a PMFC középpályása. – Mindannyiunk nevében mondhatom, ránk csak pozitív hatással van a nagy érdeklődés. Plusz löketet ad, hogy ennyien kíváncsiak ránk, nem érzünk emiatt nyomást.

A 2-1-es vendég siker közel sem biztos előny a nagyobb csapat számára. A szerdai visszavágón még bármi megeshet, főleg, ha a tizenkettedik játékos a csapat után utazik.

– Az első meccs képéből kiindulva, mi is bármikor szerezhetünk két gólt, hiszen most is megvoltak a lehetőségeink. Örülnénk, ha idegenbe is elkísérnének minket a szurkolóink. Mi azon leszünk, hogy hátrányból is tovább jussunk – folytatta a játékos. – Feldobta a csapatot, hogy egy NB I.-es gárda ellen játszhat. Mindenki meg akarta mutatni magát. Bár nehezebbek voltak a lábak, de kaptunk már egy jó alapot, ahhoz, hogy egy ilyen meccsen fel tudjuk venni a versenyt. Nem agyaltunk azon, hol tartunk a felkészülésben, és legyűrtük a fáradtságot.


A Nemzeti Sport tudósítása szerint csak egyetlen helyen szurkoltak többen. A Honvéd–Haladás mérkőzésen 1809 néző volt jelen. Az MTK–Dunaújváros találkozóra 1568 drukker volt kíváncsi, míg az Újpest–MOL Fehérvár meccsre 1551. A többi meccsen az ezer főt sem érték el (Békéscsaba–Puskás Akadémia 825, Mezőkövesd–Kaposvár 500, Lipót–ZTE 400, Dorog–III. ker. 350 néző).


Szöveg forrása: Dunántúli Napló/Kvanduk Bence. Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram