Munkához látott az utánpótlás

Minden korosztályos együttesünk elkezdte az edzéseket, tervezetten június 10-ig heti három alkalommal zajlanak a tréningek.

A PMFC korosztályos csapatai is elkezdték hétfőn az edzéseket, természetesen több óvintézkedést, illetve egészségügyi protokollt szem előtt tartva. Ezek között szerepel, hogy a fiataloknak már szerelésben, saját kulaccsal kell érkezniük, ugyanis határozatlan ideig nem megengedett a létesítmények öltözőinek használata. A tréningeket kezdetben heti három nap – hétfő, szerda, péntek –, különböző idősávban végzik a csapatok a Stadion utcában, illetve Kovácstelepen.

Az edzések látogatása nem kötelező, ugyanakkor a részvétel aláírt beleegyező nyilatkozat ellenében lehetséges, amit edzőink eljuttattak a szülőkhöz. Fiataljaink láthatóan nagyon élvezték, hogy nagyjából két hónapnyi otthoni edzésprogram után újra közös labdás foglalkozásokat végezhetnek, amelyek egyelőre rávezető jellegűek és várhatóan fokozatos terhelés mellett június 10-ig tartanak, hiszen a nagypályás korosztályos bajnokságokat a felnőttekéhez hasonlóan lezárta az MLSZ.

– Ahogy a felnőttek esetében kedvező döntés született, függetlenül attól, hogy a csapat kimagaslóan teljesített mindhárom csoportot tekintve, úgy az utánpótlás bajnokságok lezárása nem azt a végeredményt hozta, ami alapján a jövő évi átírt bajnoki rendszernek az erősebb felében tudtak volna kezdeni U16-os, U17-es és U19-es együtteseik. Kevesebb meccset lejátszva is versenyben voltunk, ám természetesen elfogadtuk a szövetség döntését – hangsúlyozta Kulcsár Árpád, a PMFC sportszakmai igazgatója.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram