Fordulatos meccset játszottunk a Győrrel

Labdarúgócsapatunk Adamcsek duplájával 2-2-es döntetlenre végzett a WKW ETO FC Győr elleni hazai bajnokin.

A Merkantil Bank Liga NB II 3. fordulójának nyitómérkőzésén labdarúgócsapatunk a WKW ETO FC Győrt fogadta közel telt ház előtt a Stadion utcában. A találkozó ünnepélyes kezdőrúgását egykori legendás mesteredzőnk, Garami József végezte el, aki vasárnap ünnepli 81. születésnapját. A remek felvezetés után pécsi szempontból jól indult a mérkőzés, hiszen alig indult útjára a labda, máris Geiger lőtt kapura, kísérletét azonban megfogta Gundel-Takács.

A 2. perc elején egy felszabadítást követően ismét a győriek kerültek veszélybe, Grabant fejjel megcsúsztatott labdájával Adamcsek lépett ki a belső védők között, támadónk azonban nem tudott kellő erőt belevinni a lövésbe, így ismét a zöld mezesek hálóőrénél kötött ki a játékszer. A 6. percben Bartha kapott középen egy remek labdát, ám 19-ről leadott lövését szögletre tudta ütni a vendégek hálóőre.

A 10. percben aztán egy védhetetlen szabadrúgásgóllal csapatunk megszerezte a vezetést. Egy jó helyről megítélt szabadrúgást Adamcsek tekert jobbról jobbal a hosszú felsőbe, labdája a lécről vágódott a hálóba, amire a kapusnak már esélye sem volt reagálnia, 1-0. Nem sokkal a vezetés megszerzését követően Geiger adott be egy labdát jobbról, a rövidnél Hegedűs érkezett, fejesét azonban már nem tudta kapura küldeni.

A játékrész derekán aztán Sági osztott ki egy pontos keresztlabdát jobbról, felívelésére Rácz érkezett fejelni a hosszúnál, kísérlete pedig alig szállt el a keresztléc felett. A sok kimaradt helyzet után a 37. percben egyenlítettek a vendégek, miután a Priskin lerántásáért megítélt büntetőt maga a sértett értékesítette, 1-1.Hamar jöhetett volna az újabb hazai gól, Grabant nézte ki magának balról a hosszú felsőt, de Gundel-Takács óriásit vetődve hárítani tudott.

Ettől aztán vérszemet kaptak a Rába-partiak, akik közül Priskin lépett ki középen a 42. percben, majd higgadtan a kapunk bal felébe gurított, 1-2. A fordulás után azonban nem kellett sokat várnia a szépszámú hazai közönségnek az egyenlítő találatra, az 51. minutumban Geiger futott versenyt Temesvárival, támadónknak sikerült az alapvonaltól középre passzolnia, az érkező Adamcsek pedig nem vétettel el az üresen maradt győri kaput, 2-2!

A 55. percben Preklet félfordulatból leadott ollózása a kapufáról pattant Gundel-Takács kezébe. Később Preklet tette tovább a labdát Grabantnak, aki pedig az alapvonalhoz leérve kinézte a hosszú alsót, éles szögből leadott életerős lövése azonban elszállt a győri kapu előtt keresztbe. Támadásban maradtak a piros-feketék, a 72. percben Geiger tört kapura balról, tizennégyről leadott löketét Gundel-Takács tolta ki bravúrral a rövid alsóból.

Az utolsó negyedórára is bőven jutott izgalmakból, a 75. minutumban Grabant ívelte be remekül a labdát a győri kapu elé, amiről Geiger egy hajszállal maradt csak le. A végén aztán Lipták indította a bal oldalon meginduló Májert, aki középre gurított, a ziccerbe kerülő Priskin pedig három méterről lőhetett, Helesfay azonban lábbal kivédte a meccslabdát. Ezzel aztán 2-2 maradt a végeredmény.


Merkantil Bank Liga NB II, 3. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 3000 néző. Vezette: Antal (Kovács II., Máyer)
PMFC–WKW ETO FC Győr 2-2 (1-2)
Gsz: Adamcsek (11., 50.), ill. Priskin (37. – büntetőből, 42.).

PMFC: Helesfay – Sági, Rácz, Preklet, Katona – Grabant, Futó, Bartha, Hegedűs (Óvári, 46.) – Adamcsek, Geiger (Tihanyi, 80.). Vezetőedző: Vas László.

WKW ETO FC Győr: Gundel-Takács – Vári, Lipták, Temesvári, Fejes – Vaskeba, Kiss Máté, Múcska (Vitális, 62.) – Májer M., Priskin, Király B. (Szimcsó, 10., Vankó, 84.) Vezetőedző: Tuifel Péter.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram