Elhoztuk a három pontot Kazincbarcikáról

Labdarúgócsapatunk Óvári Zsolt büntetőjével 1-0-s győzelem aratott a Kolorcity Kazincbarcika SC vendégeként az NB II 4. fordulójának zárómérkőzésén.

Vas László vezette NB II-es labdarúgócsapatunk vasárnap este a Kolorcity Kazincbarcika SC vendégeként lépett pályára a Merkantil Bank Liga 4. fordulójának zárómérkőzésén. A borsodi alakulat pályaavató mérkőzése előtt ünnepi műsorral és felvezetéssel szórakoztatták a kilátogató 922 nézőt, köztük a vendégszektorban helyet foglaló nagyszámú pécsi szurkolótábort. Szezonbeli első idegenbeli sikerére hajtó együttesünk előtt hamar lehetőség adódott, Óvári vett le cipőheggyel egy labdát, ám még mielőtt támadónk lövésre szánhatta volna el magát, a partjelző lesen miatt megállította az akciót.

Nem sokkal később Geiger tette be a labdát a belsővédők között középen kilépő Óvárinak, az átvételt megelőzően azonban feltudtak szabadítani a hazaiak. Tíz percnyi játékot követően Bereczki végzett el szabadrúgást 30 méterről, jobb oldalról. Beadása után Kovac testéről pattant a kapunk felé a labda, de Helesfay magabiztosan védett. A hajtó, küzdelmes játékrész során a vendég piros-feketék játszottak fölényben, a 32. percben Adamcsek ment el a jobb oldalon, majd éles szögből, tíz méterről leadott lövése az oldalhálóban kötött ki. Három minutummal később azonban sikerült megszereznünk a vezetést.

A 35. percben Grabant lépett ki középen, Horváth kapus pedig buktatta játékosunkat. A jogosan megítélt büntetőt Óvári végezte el a 36. percben, támadónk a bal alsóba lőtte a labdát, amit a barcikai kapus már nem érhetett le, 0-1! A játékrész hosszabbításában Oltean buktatta hátulról Tihanyit a tizenhatos vonalánál. A jó helyről megítélt szabadrúgást Adamcsek végezte el, akinek lövése sajnos elszállt a sárga-kékek kapuja felett. A fordulást követően nem változott a játék képe, csapatunk több ízben is növelhette volna előnyét a Kazincbarcika ellen.

A 61. percben Adamcsek végezhetett szabadrúgást balról, 22-ről, de lövése sajnos centikkel elszállt a kapufa mellett. Támadónk valamivel ezután ismét Adamcsek került előtérbe, aki egy remek kiugratás végén középről fölé lőtte a helyzetet. A 75. percben újfent Adamcsek lábában volt a gól, Horváth azonban bravúrral hárította közeli lövését. A hajrában a csereként pályára lépő Batizi-Pócsi adott be középre, az érkező Grabant azonban 10 méterről fölé lőtte a játékszert. Így aztán nem változott az állás, együttesünk fontos három ponttal utazhatott haza Kazincbarcikáról.


Merkantil Bank Liga NB II, 4. forduló
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, 922 néző. Vezette: Kulcsár (Varga, Máyer)
Kolorcity Kazincbarcika SC – PMFC 0-1 (0-1)
Gsz.: Óvári (36. – büntetőből)

Kolorcity Kazincbarcika SC: Horváth L. – Majzik, Oltean, Fótyik, Orosz D. (Dávid, 40.) – Heil (Tóth B., 65.), Krausz – Oldal, Bereczki, Németh T. (Tóth L., 57.) – Kovác. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

PMFC: Helesfay – Sági, Króner, Rácz (Preklet, 31.), Katona – Grabant, Futó, Tihanyi, Óvári (Kónya, 58.) – Geiger, Adamcsek (Batizi-Pócsi, 83.). Vezetőedző: Vas László.


Fénykép: bama.hu

 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram