Folytatás szerdán, Csákváron!

Bemutatjuk következő ellenfelünket, az Aqvital FC Csákvár együttesét, amelynek vendégeként szerdán 19:00 órakor lépünk pályára az NB II 6. fordulójában.

Idegenben folytatja NB II-es szereplését a csapatunk, amely augusztus 26-án, szerdán 19:00 órakor a Merkantil Bank Liga NB II 6. fordulójában az Aqvital FC Csákvár otthonában játszik. Hétközi vendéglátóinkkal eddig még sosem mérkőztünk meg bajnokin, így ez lesz az első egymás elleni meccsünk a másodosztályban. A Fejér megyei klub 1947-ben alakult Csákvári Torna Klub néven. 1989-ben a labdarúgó Szabad Föld-kupa döntőjéig menetelt a csákvári csapat: a Körmendi Dózsa MTE csak egy góllal tudta felülmúlni a fináléban az akkor még ötödosztályú együttest.

A gárda 2011-ben történelmet írt, Fejér megyében egyedülálló módon, pontveszteség nélkül nyerte meg a megyei I. osztályú bajnokságot, majd aranyérmet szereztek az NB III-ban is, az akkor még Bognár György vezetőedző dirigálta alakulat pedig 2014 tavaszán óriási fölénnyel jutott az NB II-be. A kék-sárga együttes a 2014/15-ös szezonban a 12., a 2015/16-os idényben a 6., a 2016/17-es évadban a 16., a 2017/18-as, valamint a 2018/19-es kiírásban egyaránt a 11., míg az előző, lezárt bajnokságban nem sokkal csúszott le csupán a képzeletbeli dobogóról.

Szerdai ellenfelünk a 2019/20-as NB II-es – félbeszakadt – idényben 43 ponttal a 4. helyen végzett. A csákváriak villámrajttal indították az előző pontvadászatot, rögtön 4 győzelmet arattak. Mérlegük 26 forduló alatt 13 győzelem, 4 döntetlen és 9 vereség volt, 40-43-as gólkülönbséggel. A csapat vezetőedzője 2019 júniusa óta a Pro licenccel rendelkező Visinka Ede, aki korábban a Puskás Akadémia II. csapatát az NB III Nyugati-csoportjának 3. helyére vezette, de a vajdaságból származó tréner dolgozott a kecskeméti utánpótlásban és a DVTK szakmai stábjában is.

A Csákvárnak nem indult jól az idei szezon, öt fordulót követően nyeretlenül állnak a sereghajtó pozícióban. A Fejér megyeiek a nyitányon 3-0-ra kikaptak Gyirmóton, míg hazai pályán 1-1-et játszottak a Szegeddel. Ezt követően előbb a Vasas otthonában szenvedtek 2-1-es vereséget, majd pedig pályaválasztóként 5-0-ra maradtak alul a listavezető Ajka ellen, az előző körben viszont Kaposváron értek el 2-2-es döntetlent. Mindezek ellenére várhatóan most szerdán mindent elkövetnek első győzelmük megszerzésért, így egy kifejezetten nehéz összecsapás vár a PMFC-re.

Tájékoztatjuk csapatunkat elkísérő szurkolóinkat, hogy az augusztus 26-án, szerdán 19:00 órakor a Tersztyánszky Ödön Sportközpontban kezdődő Aqvital FC Csákvár – PMFC NB II-es labdarúgó mérkőzésre kizárólag a helyszínen lehet belépőjegyet vásárolni, egységesen 1.000 Forintért. A gépkocsival érkezők a vendégszektor melletti területen kialakított parkolóban tudják biztonságban hagyni járművüket! A találkozót nem közvetíti a televízió, ugyanakkor az eddig megszokott módon élő, szöveges közvetítéssel jelentkezünk a helyszínről.

fb_cover_csakvar

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram