Baranyai összecsapással folytatjuk

Vasárnap a Szentlőrinc érkezik a PMFC Stadionba, érdemes elővételben megvásárolni a belépőjegyeket.

A Merkantil Bank Liga 7. fordulójában itthon lép pályára NB II-es a labdarúgócsapatunk, amely augusztus 30-án, vasárnap 19:00 órakor a Szentlőrinc gárdáját fogadja a PMFC Stadionban. Hétvégi vendégeink velünk együtt tavaly az NB III Közép-csoportjában szerepeltek, ahonnan – a koronavírus-járvány miatt félbeszakított szezon okán – második helyről vívták ki az NB II-es tagság lehetőségét.

A szomszédos baranyai gárda a tavalyi 19 mérkőzéséből 13 alkalommal győztesen hagyta el a pályát, amelyhez 5 döntetlen és összesen 1 vereség társult. A csapat jelenlegi trénere a 41 esztendős Marián Sluka, aki korábban profi labdarúgóként megfordult a ZTE, a Siófok, a Haladás és a Pápa együtteseinél is, vezetőedzőként pedig a zalaegerszegi és a szlovák Nafta Lendava labdarúgóit trenírozta.

A több korábbi pécsi játékost is a soraiban tudó szentlőrincieknek nem sikerült jól az NB II-es rajt, ugyanis 1-0-ra kikaptak Szolnokon. Ezt követően viszont ideiglenes, kozármislenyi otthonukban 2-0-ra legyőzték a Gyirmótot, majd pedig 1-1-es döntetlent értek el Szegeden. A Vasas elleni hazai 5-1-es, valamint az ajkai 4-0-s vereséget követően legutóbb viszont 3-1-re verték meg a Kaposvárt.

A Szentlőrinc 6 fordulót követően 2 győzelemmel, 1 döntetlennel, 3 vereséggel, 7 rúgott és 12 kapott góllal a tabella 13. helyén áll. Pontjainak száma 7, ami 2-vel kevesebb, mint amennyivel a 11. pozícióban lévő PMFC rendelkezik. A korábbi egymás elleni mérleg a mecsekaljaiak számára kedvezőbb, 4 győzelem és 1 döntetlen mellett hétvégi vendégeink csupán 2 esetben tudtak nyerni.

Hazai pályán viszont még sosem veszettünk pontot a Szentlőrinc ellen. Mint emlékezetes, 2016-ban 2-1-es, 2017-ben 2-0-s, míg 2019-ben 1-0-s sikert arattunk ellenük itthon. Remélhetőleg most vasárnap is hasonló végeredménynek örvendhetünk majd nagyszámú szurkolótáborunkkal közösen. Töltsük meg ismét a lelátókat és buzdítsuk a csapatot a Szentlőrinc elleni baranyai összecsapáson.

Az augusztus 30-án, vasárnap 19:00 órakor kezdődő PMFC – Szentlőrinc NB II-es labdarúgó mérkőzésre érvényes hazai és vendégbelépők elővételben még megvásárolhatóak a Stadion utcai klubház emeleti pénztárában. Pénteken 16:00-ig, szombaton 12:00-ig várjuk a szurkolókat, míg vasárnap már csak a stadion pénztáraiban lehet jegyet vásárolni 17:00 órától. További szurkolói tudnivalókról ITT olvashat bővebben.

fb_cover_stlorinc

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram