3-3-as döntetlen Gyirmóton

A Merkantil Bank Liga 32. játéknapján a tabella harmadik pozícióját elfoglaló Gyirmót FC Győr otthonába látogatott az egy pont hátránnyal a negyedik helyen álló PMFC. Vas László vezette NB II-es labdarúgócsapatunk jó előjelekkel vághatott neki egy hét leforgása alatt harmadik bajnoki összecsapásának, hiszen a Siófok után legutóbb hazai pályán a Szolnokot is legyőztük. Ennek megfelelően meggyőzően kezdtük a vasárnap délutáni találkozót, amelynek a 6. percében első lehetőségükből sikerült megszereznünk a vezetést. Hudák próbálta kiengedni a labdát az alapvonal közelében, de Geiger megszerezte tőle, jobbról pontosan passzolt középre, az érkező Grabant pedig tíz méterről a kapu közepébe helyezett, 0-1.

A lendületből nem vettünk vissza, amivel láthatóan nem igazán tudott mit kezdeni a harmadik legkevesebb gólt kapó hazai együttes védelme. A 16. percben Bartha próbálta tizenhatosnál a védők között továbbtenni a labdát Geigernek, aki elől azonban feltudtak szabadítani. A 21. minutumban viszont egy mintaszerű letámadásból megdupláztuk előnyünket. Hársfali passzolt a tizenhatos előterében Hudáknak, Geiger azonban megszerezte tőle a labdát, majd jobbal 9 méterről az üres kapuba helyezett, 0-2. Sőt, a 27. percben már háromgólos előnyre tettünk szert, Futó baloldali Futó bedobását Preklet csúsztatta meg, a labda bal a kapufa tövéről még kifelé pattant, végül azonban Adamcsek közelről a gólvonal mögé jutatta, 0-3!

Ezek után Adamcsek távoli szabadrúgása tartott kissé középre, amit így Hársfalvi megfogott. A 33. percben váratlanul szépítette a Gyirmót. Az esetet megelőzően Grabant ellen követtek el lerántást a sárga mezesek térfelén, érthetetlen módon az esetet közelről szemlélő Radványi játékvezető tovább engedte a játékot és ebből vezethetett gyors kontrát Csertői Aurél alakulata. Ennek végén Simon tört kapura balról, Preklet mellett a labdát eltolva látványosan eldobta magát, mindezek ellenére a bíró pedig megadta az igencsak véleményes tizenegyest a hazaiak javára. A büntetőt aztán Lencse a jobbra vetődő Helesfay mellett a háló bal felébe lőtte, 1-3. Az élvezetes első félidőben újabb találat már nem született.

A fordulást követően Simon lépett ki a leshatáron, lövése veszélyesen szállt jobbról középre, ám Helesfay vetődve remekül kitolta a labdát a 48. percben. Az 54. percben Hegedűs szöglete nyomán szállt be laposan a labda a gyirmótiak ötösének környékére, a házigazdák azonban még időben feltudtak szabadítani a kapujuk előteréből. A 67. percben újfent egy érdekes ítélet borzolta a kedélyeket, pécsi szögletet követően egy hazai játékos fejről hagyta el a labda a játékteret, Radványi játékvezető mégis a Gyirmót részére ítélt meg kirúgást. Alig egy perccel később élőbb Adamcsek szabadrúgását fogta meg Hársfalvi, majd pedig Grabant lőtt 22-ről, ami nem sokkal szállt el a keresztléc felett.

A 75. percben egy gólosra csökkent az előnyünk, Nagy oldalszabadrúgását követően Varga fejelt a kapunk bal felébe, 2-3. A hajrában aztán még nehezebb helyzetbe kerültünk. A 83. percben Szegi bedobását követően Króner kapott piros lapot Nagy lerántásáért, ráadásul a kiállítás mellett másodszor is büntetőhöz jutott a Gyirmót, amit Heffler lőtt be a 84. percben, 3-3. Emberhátrányunk ellenére sikerült stabilak maradnunk, a 91. percben Futó végzett el bedobást, a tizenhatoson belül Preklet maradt le a gyepen hangos kiabálások közepette, közben Radványi tovább engedte a játékot. Az eredmény végül nem változott, így gólgazdag meccsen osztoztak a pontokon a csapatok, amelyek egyúttal megőrizték tabellán elfoglalt helyezésüket.

Merkantil Bank Liga, 32. forduló
Alcufer Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Radványi (Máyer, Kiss)
Gyirmót FC Győr – PMFC 3-3 (1-3)
Gsz: Lencse (33. – 11-esből), Varga B. (75.), Heffler N. (84. – 11-esből), ill. Grabant (6.), Geiger (21.), Adamcsek (27.)
Kiállítva: Króner (83.)

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Major, Hudák (Karacs, 73.), Széles, Szegi – Vass – Radics (Heffler, 56.), Hajdú – Nagy – Simon, Lencse (Varga, 66.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

PMFC: Helesfay – Króner, Gajág, Preklet, Katona – Bartha (Tölgyesi, 56.), Futó – Grabant (Batizi-Pócsi, 81.), Geiger (Kónya, 46.), Hegedűs (Tihanyi, 67.) – Adamcsek (Bajner, 81.). Vezetőedző: Vas László.

Csertői Aurél (a Gyirmót FC Győr vezetőedzője): – Sajnos az egyéni hibák benne vannak a játékban, ezeket óriási plusz munkával visszahozta csapatunk, ezzel is bizonyította mentális erejét. Mindez azonban csak döntetlenre volt elég.

Vas László (a PMFC vezetőedzője). – Tudtam, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, a Gyirmót nem érdemtelenül verte meg oda-vissza a Debrecent, vett el négy pontot a Vasastól. Az egyik legjobb csapat a ligában, emiatt is nagy dolognak tartom, hogy sikerült ellenük négy pontot szereznünk. Ennek ellenére kavarognak bennem az érzelmek, hiszen eseménydús mérkőzésen szenzációsan kezdtünk. Minden ült, amit elterveztünk, háromgólos előnyre tettünk szert. Egy kétes szituációból gólt kaptunk, amiből felerősödött a Gyirmót. A második félidőben igazi gólhelyzetet nem tudtak kidolgozni, viszont fájó, hogy két pontrúgásból itt hagytunk két pontot, amit a rutintalanságunknak köszönhetünk.

Fénykép: Csapó Balázs/kisalfold.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram