Újoncként a 4. helyen zártuk a szezont

Remek futballidőben, közel 1500 néző előtt játszottunk le a Soroksár SC elleni hazai szezonzáró mérkőzést.

Közel hat hónap után ismét szépszámú szurkolósereggel telt meg a PMFC Stadion lelátói, hiszen a járványügyi szabályok lehetővé tették, hogy ismét nézők előtt rendezzenek sporteseményeket. Klubunk azzal igyekezett meghálálni a drukkerek egész éves támogatását, hogy ingyenessé tette a Soroksár SC elleni szezonzárót a Merkantil Bank Liga 38. fordulójában. A remek futballidőben kezdődő vasárnap délutáni találkozó 4. percében Németh bal oldali beadásába a rövidnél Tihanyi ért bele, így Vargának vetődve kellett hárítania. Alig egy perccel később egy védőn megpattanó labda került Lovrencsics elé, aki 14-ről lőtt, Helesfay azonban kitudta ütni a játékszert.

Kicsivel utána Németh bedobása Hegedűs elé került, akinek tizenhatoson belüli lövése szögletre pattant egy menteni igyekvő soroksári játékosról. Majd Adamcsek végzett szabadrúgást 35-ről, kísérlete alig egy méterrel szállt el a soroksári felső léc felett. Szinte futószalagon érkeztek a pécsi támadások, beszorítva térfelére a Soroksárt. Mindezek ellenére egy téves játékvezető ítélt miatt csapatunk hátrányba került, a 10. percben Ammar kontakt nélkül, látványosan dobta el magát Geiger mellett a tizenhatoson belül, ennek ellenére a bíró 11-est ítélt a vendégek javára. A büntetőt Gyömbér, a soroksáriak csapatkapitánya végezte el, s Helesfay hiába vetődött, a labda hálónk jobb felébe szállt, 0-1.

Mindez persze már nem az első csapatunkat hátráltató ítélete volt, de együttesünk igyekezett hamar góllal válaszolni. A 12. percben Bartha próbálkozott távolról, 23-ről leadott lökete veszélyesen szállt el a bal felső sarok mellett. Játékosunk kicsivel ezután 17-ről célozta meg jobbal a vendégek kapuját, ám a középre tartó lapos labdát Varga előrevetődve megfogta. Ezt megelőzően a 19. percben Geiger kissé jobbról, 17-ről gólba tartó lövését Varga hatalmasat vetődve tolta ki! Fél órányi játékot követően szinte a semmiből növelte előnyét a fővárosi alakulat, Lovrencsics érkezett középen Korozmán centerezésére, s hat méterről bevette Helesfay kapuját, 0-2.

A 38. percben szöglethez készülődtünk, míg a gólvonal előtt várakozó Ráczot könyökölte le egy vendégjátékos, sőt, Preklet is a földre került. Az estet követően kisebb (jogos) szóváltás követette, Gaál Ákos játékvezető pedig piros lapot mutatott fel Preklet és Szerető részére. Ismét elmaradt egy büntető, ráadásul mindkét csapat 10-10 emberrel folytatta a játékot. A fordulást követően a csereként pályára lépő Óvári 20-ról elvégzett szabadrúgása gólt érdemlően tekeredett a bal alsó sarok irányába, ám Varga hatalmas bravúrral kitudta tolni a játékszert. Az 54. percben Tihanyit buktatták egyértelműen szabálytalanul a soroksári tizenhatoson belül. Nem meglepő módon, ezúttal sem látott durvaságot a játékvezető.

A 69. percben egy ellentámadás végén Hudák lövése akadt el Helesfay lába között. Két minutummal később Németh lőtt a vendégek tizenhatosának jobb csücskének közeléből, rövidre tartó életerős löketét Varga fogta meg. A 83. percben hazai szögletet követően a csereként beálló Bischoff elé került a labda, akinek lövése elkerülte a Soroksár kapuját, pedig az elképzelés nem volt rossz fiatal játékosunktól. A hajrában Katona tűnt el gyanús körülmények között a vendégek tizenhatosán belül, de a partjelző nem ítélt büntetőt. Így végül 2-0-ra megnyerte a találkozót a Soroksár SC, mindezek ellenére NB II-es labdarúgócsapatunk újonc létére várakozáson felül, a tabella 4. helyén zárta a Merkantil Bank Liga 2020/21-es szezonját.

Merkantil Bank Liga, 36. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1500 néző. Vezette: Gaál (Kiss, Kulman)
PMFC – Soroksár SC 0-2 (0-2)
Gólszerző: Gyömbér (12. – 11-esből), Lovrencsics B. (30.).
Piros lap: Preklet (38.), ill. Szerető (38.)

PMFC: Helesfay – Preklet, Rácz, Katona – Kónya, Geiger (Bohata, 46.), Bartha, Németh – Tihanyi (Keresztes, 61.), Adamcsek (Óvári, 46.), Hegedűs (Bischoff, 68.). Vezetőedző: Vas László.

Soroksár SC: Varga – Csernik, Gyömbér, Csontos, Pászka – Derekas, Hudák – Korozmán (Tóth D., 90.), Ammar (Magyari, 74.), Szerető – Lovrencsics (Erdélyi, 74.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram