ESport: Döntetlen és győzelem a hétvégén

Vasárnap este a Hungarian Pro Clubs League másodosztályának 7. játéknapján csapatunk a Sons of Dárdai gárdája ellen lépett pályára.

A találkozóra közel sem jó előjelekkel készültek a pécsiek, ugyanis a hiányzók listájára rekord számú játékos iratkozott fel. A támadósorból Czuppon Sanya, Kovács Attila, Vidákovics Attila és Demián Dávid, a védelemből pedig Szemán Máté, Tamás Gábor és Güldner Ádám nem állt a vezetőedzők rendelkezésére. Így két „akadémista”, Balogh Dávid és Molnár Péter is debütálhatott, valamint a kapunkat a BOT (gépi játékos) Sólyom Csaba védte.

Az első találkozó pécsi mezőnyfölénnyel indult, a 12. percben Kárpáti ugratta ki Poórt, aki a védője szorításában tudott lőni, de próbálkozását a SoD kapusa hárítani tudta. A félidőt teljes mértékben uralta a PMFC, de a SoD masszív védekezésével nem tudtak mit kezdeni a piros-fekete támadók, veszélyes helyzet nem alakult ki. A második játékrészre sem változott a játék képe, folyamatosan nyomás alatt tartotta a SoD kapuját a pécsi csapat, de veszélyes szituációt egyszerűen nem sikerült kialakítania a Munkás támadóinak. A találkozó így 0-0-s végeredménnyel zárult.

A második mérkőzésre még nagyobb erőket mozgósított a PMFC gárdája. A 29. percben megtört a jég, Kárpáti kapott labdát Rabtól a bal oldalon, irányítónk tökéletesen tálalt Poór elé, aki 8 méterről higgadtan lőtte ki a bal alsó sarkot. A 39. percben Rab ismét Kárpátit választotta, aki becselezte magát a tizenhatoson belülre és 12 méterről lőtt, de a SoD kapusa védeni tudott. A második játékrészre sem változott a játék képe, mezőnyfölényben játszott a PMFC, a Sons of Dárdai ellentámadásai pedig a pécsi térfél közepére elhaltak. Az 56. percben jegyezhettük fel az első lehetőséget, ekkor Balogh kínálta meg lövéssel az ellenfél kapusát, aki könnyedén ölelte magához a játékszert. A 70. percben Rigó cselezte be magát a tizenhatoson belülre, ahol Flexy szabálytalankodott vele szemben, a játékvezető pedig büntetőt ítélt.

Az ítéletet a sértett hajtotta végre és nem hibázott, két gólosra nőtt a PMFC előnye. A 78. percben Karpierz fejelt le egy szögletet Poór elé, aki egy átvétel után tüzelt, de a jó ütemben kimozduló kapusban elakadt a lövés. A 87. percben kontrából veszélyeztetett a SoD, Jocee lőhetett tisztán 13 méterről, de bombája centikkel a kapu mellett hagyta el a játékteret. A 91. percben bevitte az utolsó ütést a PMFC, Kárpáti löbbölt zseniálisan Rab elé, aki kapásból eszméletlenül nagy gól ragasztott a SoD hálójába, beállítva a 3-0-ás végeredményt.

Ezzel az eredménnyel eSport csapatunk továbbra is a második helyen áll 7 ponttal lemaradva a Future Gaming mögött és 3 ponttal megelőzve a holtversenyben mögöttünk álló Fertőszentmiklós és Hajdúnánás gárdáját.

A találkozók után Benko Imre a következőket mondta:

„Egyik szemem sír, a másik nevet. Szükségünk lett volna a 6 pont megszerzésére, de annak tudatában hogy mennyi hiányzóval kellett felállnunk, elégedett vagyok az eredménnyel. A sorsunk innentől a saját kezünkben van, hiszen a közvetlen vetélytársak lesznek az ellenfeleink a következő fordulókban.”

Sons of Dárdai – PMFC eSport 0-0 (0-0)
PMFC: Sólyom – Karpierz, Benko, Molnár, Földvári – Váradi, Rigó, Rab, Balogh, Kárpáti – Poór

PMFC eSport – Sons of Dárdai 3-0 (1-0)
PMFC: Sólyom – Karpierz, Benko, Molnár, Földvári – Váradi, Rigó, Rab, Balogh, Kárpáti – Poór
G.: Poór, Rigó, Rab

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram