Másodjára is jobbak voltak a svájciak

A pécsiek 1988. július 9-én Liechtenstein fővárosában, Vaduzban csaptak össze a svájci Grasshoppers együttesével.

A PMSC labdarúgócsapata 1988 nyarán három hazai pályán megvívott Intertotó Kupa-mérkőzést követően egy vereséggel és két győzelemmel a háta mögött első idegenbeli találkozójára készült a nemzetközi kupasorozatban.

Július 9-én a pécsiek a Grasshoppers Club Zürich vendégeként léptek pályára. Igaz, a svájci gárda a meccs rendezési jogát átadta a szomszédos miniállamnak, Liechtensteinnek, így kerültek végül a piros-feketék Vaduz városába.

Garami József mesteredző tanítványai korábban Újmecsekalján egygólos vereséget szenvedtek a kék-fehérektől, ám a baranyaiak ezúttal már új játékosokkal megerősödve készültek a visszavágásra.

A PMSC vendégszereplésére ezerháromszázan voltak kíváncsiak. A korabeli feljegyzések szerint a pécsiek három nagy helyzetet is kihagytak, ezzel szemben hazai oldalon elégnek bizonyult egyszer pontosnak, eredményesnek lenni.

A második félidő 65. percében Sutter Alian 20 méterről, kapásból lőtt a piros-feketék hálójába. Ráadásul a 79. minutumban Lehota Istvánt kiállították, mert megütötte a Grasshoppers focistáját, André Eglit.

Ezzel tehát végképp elszállt a pécsiek minden esélye a találkozó állásának megfordítására. Jara Kurt gárdája ismét 1-0-ás győzelmet aratott a Munkás felett, ezúttal az Intertotó Kupa 4. csoportkörében.


Grasshoppers Club Zürich – PMSC 1-0 (0-0)

PMSC: Bodnár – Márton, Toma, Hámori – Kónya, Megyeri, Turi, Nagy T. (Nagy I.), Bérczy – Lehota, Balogh (Czéh). Vezetőedző: Garami József.


Az egykori jogelődökre ekkor még két, szintén idegenbeli mérkőzés várt, amelyből ha legalább egyet döntetlenre hoznak, csoportjukban a Grasshoppers mögött nagy eséllyel megszerezhették a második, továbbjutást érő helyet.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram