Vasárnap délután a DVTK lesz az ellenfelünk

NB II-es labdarúgócsapatunk augusztus 29-én, 15:00 órakor a DVTK vendégeként lép pályára a Merkantil Bank Liga 6. fordulójának nyitómérkőzésén. Vasárnapi vendéglátóinkat aligha kell bemutatni, hiszen tavaly még az élvonalban szerepeltek, a két csapat ráadásul sokszor találkozott a múltban. Az 1910-ben alapított DVTK igazi vidéki fellegvárnak számít a magyar labdarúgásban, történelmük során 12 alkalommal nyerték meg a másodosztályt – idén a 13. címre hajtanak egyértelműen – emellett az NB I-ben 1979-ben bronzérmes lett a klub, mely 1977-ben és 1980-ban a Magyar Kupát, míg 2014-ben a Ligakupát is elhódította. Az utóbbi tíz évben a klub játszott kupadöntőt, ennek jogán pedig kiléphetett a nemzetközi porondra is.

A jogelődöket figyelembe véve a legtöbb összecsapást a legmagasabb osztályban játszottuk a miskolciak ellen, az 1955 óta íródó közös meccstörténelem során napjaikig 62 élvonalbeli találkozóra, valamint 2 másodosztályú mérkőzésre került sor. Legutóbbi diósgyőri vendégszereplésünk 2015. március 13-án volt, akkor Dimitar Makriev és Rácz Ferenc góljával 2-2-es döntetlent játszottunk. A két vidéki klubcsapattal azóta nagyot fordult a világ. Mint ismert a PMFC hat évvel ezelőtti kizárása óta nagy utat tett meg az NB II-ig, ahol második szezonunkat töltjük, míg a DVTK a 2020/21-es idény végén, 10 év után búcsúzni kényszerült az élvonaltól, így a Merkantil Bank Liga küzdelmeiben szeretné – nem titkoltan – kivívni a feljutást.

Ennek érdekében a borsodiak NB I-es és válogatott rutinnal rendelkező játékosok sorával erősítették meg keretüket. Legismertebb játékosaik közé tartozik Könyves Norbert, aki nem olyan régen a magyar válogatott tagja volt, de Molnár Gábor és Asmir Suljic szintén komoly élvonalbeli rutinnal rendelkezik. Az új idénynek Kondás Elemér vezetőedzővel vágtak neki, a többszörös bajnok tréner munkáját Igor Bogdanović és Kovács Ádám másodedzők, Tuska János kapusedző és Dobos Attila erőnléti edző segíti. A Diósgyőr a nyitányon 1-0-ra nyert Csákváron, majd 2-1-es sikert aratott a Vasas ellen. Ezt követően 1-1-es döntetlent játszott Siófokon, majd az újonc Kecskemét ellen, míg a legutóbb 2-0-ra kikapott a veretlen Szolnoktól.

Érkezők: Bárdos Bence (Szolnoki MÁV FC), Bokros Szilárd (Puskás Akadémia FC), Borsos Vilmos (Paksi FC), Eperjesi Gábor (Mezőkövesd-Zsóry FC), Hornyák Marcell (Nyíregyháza Spartacus FC), Könyves Norbert (ZTE), Oláh Bálint (Budafoki MTE), Németh Márió (Szombathelyi Haladás), Szatmári Csaba (DVSC), Szeles Tamás (Mezőkövesd-Zsóry FC), Póser Dániel (Budafoki MTE), Zsolnai Richárd (FC Ajka), Horváth Zoltán (Kisvárda Master Good), Zsemlye Balázs és Bánhegyi Bogdán (profi szerződés), Kocsis Milán (Budapest Honvéd)

A Merkantil Bank Liga 6. fordulójában a DVTK-PMFC összecsapáson Szilágyi Sándor lesz a játékvezető, munkáját Becséri Gergely és Aradi József asszisztensek segítik, míg a tartalék játékvezetői szerepkört Szigetvári Márk látja el. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a DVTK elleni idegenbeli bajnoki mérkőzést az M4 Sport csatornája élőben fogja közvetíteni. Továbbá tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a vasárnap 15:00-kor órakor kezdődő DVTK – PMFC bajnoki találkozóról klubunk hivatalos honlapján online, részletes szöveges közvetítéssel jelentkezünk. Miskolcra utazó szurkolóink számára pedig ITT gyűjtöttünk össze minden fontos információt a jegyvásárlással, valamint a beléptetéssel kapcsolatban.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram