Nem sikerült a pontszerzés Diósgyőrben

NB II-es labdarúgócsapatunk tévesen érvénytelenített gólja után 3-0-s vereséget szenvedett a DVTK otthonában.

A Merkantil Bank Liga 6. fordulójának nyitányán az tavaly még az élvonalban szereplő, s nem titkoltan a visszajutásra vágyó DVTK otthonában lépett pályára Vas László vezette NB II-es labdarúgócsapatunk. A Diósgyőr elleni keretünkben ezúttal Sajnovics Milán és Vas Bence személyében helyet kapott két saját nevelésű, 16 esztendős játékosunk. A találkozó hazai lehetőségekkel kezdődött, ám idővel kiegyenlítetté vált a játék, a befejezések azonban pontatlanok voltak. Atán a 22. percben Adamcsek szabadrúgása került Kövesdi elé, aki Póser felett a hálóba talált, de gólunkat érvénytelenítette a játékvezető, asszisztense ugyanis lest jelzett. A visszajátszásból később kiderült, tévesen.

Nem sokkal később aztán Eperjesi bedobását Horváth továbbcsúsztatta, Molnár elől még mentettek védőink, de éppen a labda Bárdos el került, aki a 26. percben 15 méterről olyan bombát eresztett meg, amit még Helesfaynak sem volt esélye védenie, 1-0. Két perccel ezután növelte előnyét a jó erőkből álló miskolci gárda. A 28. minutumban Molnár jobbról, az oldalvonal közeléből a hosszú oldali kapufa felé futó Horváth elé lőtte a labdát, aki lábbal középre kanalazta. A túloldalon Hornyák érkezett és közelről az üres kapuba fejelt, 2-0. A félidő vége előtt egy élesen bepasszolt labdát Horváth lőhetett rá 2 méterről, Helesfay azonban bravúrosan hárítani tudott.

A szünetben három helyen is változtattunk, cseréink pedig új lendületet hoztak támadójátékunkba. A 46. percben Hegedűs lövése szállt el veszélyesen keresztbe a bal alsó mellett, míg a z 55. percben Grabant beadásából Rácz fejelhetett az ötös közeléből, Póser azonban megfogta a labdát. Két perccel később Oláh tálalt Horváth elé, aki 10 méterről megszerezte a DVTK újabb gólját, 3-0. Rögvest utána Hornyák lépett ki középen, ám Helesfay lábbal blokkolni tudta a lövést. A hajrában Zsolnai éles szögből leadott lökete suhant el keresztbe a kapunk előtt. Vereségünkkel megszakadt négymeccses veretlenségi sorozatunk. Folytatás szeptember 12-én az Aqvital FC Csákvár ellen.

Merkantil Bank Liga, 6. forduló
Miskolc, DVTK Stadion, 2483 néző. Vezette: Szilágyi (Becséri, Aradi)
DVTK – PMFC 3-0 (2-0)
Gsz.: Bárdos (26.), Hornyák (28.), Horváth (56.)

DVTK: Póser – Eperjesi (Karan, 82.), Polgár, Szatmári, Szűcs – Zsemlye, Oláh (Kocsis, 88.), Bárdos – Molnár (Németh, 62.), Horváth (Zsolnai, 81.), Hornyák (Makrai, 62.). Vezetőedző: Kondás Elemér

PMFC: Helesfay – Sági (Grabant, 46.), Rácz, Preklet, Katona – Króner, Futó (Hursán, 66.) – Kónya (Tihanyi, 72.), Kövesdi, Marques (Hegedűs, 46.) – Adamcsek (Bíró, 46.). Vezetőedző: Vas László

Fénykép: Szabó Krisztián/dvtk.eu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram