Izgalmas végjátékban nyertünk

Csapatunk a ráadásban szerezte meg másodjára is a vezetést, így 2-1-re legyőztük a Csákvárt.

Vas László vezette NB II-es labdarúgócsapatunk a válogatott szünetet követően itthon folytatta bajnoki szereplését, a Merkantil Bank Liga 7. fordulójában az Aqvital FC Csákvár együttesét fogadtuk vasárnap a PMFC Stadionban. A találkozót lendületes támadójátékkal kezdtük, az 5. percben Adamcsek jobboldali szabadrúgását Geiger csúsztatta meg, akinek labdája veszélyesen szállt el a csákvári kapu előtt. A 11. percben Vaskó helyzetét Helesfay blokkolta lábbal. A 21. percben ismét előttünk adódott lehetőség, Geiger lépett ki remekül a védők vonalából, kissé balról 9-ról lőtt a hosszú alsó irányába, ám Auerbacher nagyot vetődve megfogta a játékszert.

Öt minutummal később Torvund adta be jobbról a labdát, az ötösön belül Takács fejelt, Helesfay azonban testtel blokkolni tudott. A 27. percben a vendégek szögletét követően s Major próbálkozhatott 20 méterről, de Helesfay óriási bravúrral kiszedte a jobb felsőből a lövést. A 30. percben együttesünk megszerezte a vezetést, Geiger kapott nagyszerű labdát a tizenhatoson belül, tizenegy méterről Auerbach mellett a jobb alsó felé gurított, erős lövése végül a kapufáról pattant a hálóba, 1-0. A szünet előtt egyenlítettek a vizitálók. Króner szabálytalansága után a megítélt büntetőt Takács a 43. percben az elvetődő Helesfay mellett a háló felső részébe vágta, 1-1. A szünet előtt Grabant fejese szállt a bal alsó felé, Auerbach azonban felszedte a labdát.

A 66. percben Geigert buktatták a tizenhatos előterében, majd sikerült felállnia és áthámoznia magát a védelmen, emelését Tihanyi fejelte volna rá, de védője mellett a földre került. Egy perccel később Hegedűs 17-ről leadott kapura lövése szállt el a felsőléc felett. A 73. percben Helesfay végzett el egy kirúgást, a visszafejelt labdával Takács mehetett egy az egyben Helesfayra, míg a támadó lövése a kapufáról pattant kifelé. A 76. percben a csereként pályára lépő Kónya 11-ről lőtt, ám Auerbach meccsben tartotta csapatát. Izgalmakban nem volt hiány a hajrában, előbb Murai veszélyezettet, de aztán jött a 94. percben és Preklet gólja, amely mindenki között utat talált a hálóba. Ezzel csapatunk nagyon fontos, 2-1-es diadalt aratott itthon!

Merkantil Bank Liga, 7. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1000 néző. Vezette: Molnár (Sinkovicz, Vörös).
PMFC – Aqvital FC Csákvár 2-1 (1-1)
Gólszerző: Geiger (29.), Preklet (94..), ill. Takács (43. – büntetőből).

PMFC: Helesfay – Sági, Rácz, Preklet, Katona – Grabant (Kónya, 62.), Króner (Futó, 62.), Kövesdi, Hegedűs (Hursán, 79.) – Geiger, Adamcsek (Tihanyi, 46.). Vezetőedző: Vas László.

Aqvital FC Csákvár: Auerbach – Major, Vaskó (Tányéros, 57.), Dulló, László – Mim (Molnár, 62.), Mészáros, Posztobányi, Kalmár – Torvund (Baracskai, 62.) – Takács (Murai, 83.). Vezetőedző: Mónos Tamás.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram