Gólgazdag sikert arattunk itthon

NB II-es labdarúgócsapatunk hátrányból fordított és 3-1-re legyőzte a Budafoki MTE-t a 12. fordulóban.

A válogatott szünetet követően az előző idényben még az élvonalban szereplő Budafoki MTE-t fogadta NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 12. fordulójában. A találkozó elején a küzdelem dominált, az első félórában a mezőnyjáték mellett eleinte kevés lehetőség adódott. Ezt követően többször is veszélyeztettünk. A 28. percben Geiger lépett ki a jobb oldalon, egészen az ötös oldalvonaláig vezette a labdát, de kissé sokáig várt a beadással, így Fótyik becsúszva menteni tudott. A 34. percben Adamcsek lőtt 17 méterről, de helyzete elszállt a bal alsó előtt. A 39. percben mégis a vendégek kerültek előnybe, miután egy megítélt büntetőt Kovács a balra vetődő Helesfay mellett a jobb alsóba lőtt, 0-1. Hamar sikerült azonban egyenlítenünk, hiszen a 41. percben Hegedűs két csel után remekül visszahúzta a labdát 8-ról, ami a bal alsóban kötött ki, 1-1!

A szünetet követően ott folytattuk, ahol előtte abbahagytuk. Sőt, nemcsak fordítottunk, hanem szép gólokkal növeltük előnyünket. A 46. percben a félidőben csereként beálló Tihanyi indította Hegedűst, aki balról Kónya elé tálalt, támadónk pedig közelről a budafokiak kapujába passzolt, 2-1! Az 52. percben Ihrig-Farkas találta el balról, 11-ről a jobb kapufát, amiről kifelé pattant a labda. A 61. percben egy jobb oldali szabadrúgásból Hegedűs készítette le Adamcsek elé, aki kapásból a tizenhatos sarkáról a kapuba emelt. 3-1! Pár minutummal később Hegedűs a tizenhatos bal sarkától lőtt külsővel a rövid felső irányába, ami nem sokkal ment mellé. A 79. percben a csereként pályára lépő Tölgyesi beadását a szintén becserélt Marques csúsztatta fejjel a fehér mezesek kapuja mellé. Ezzl együtt zsinórban második győzelmünket arattuk itthon, kilátogató szurkolóink legnagyobb örömére. Folytatás október 24-én, vasárnap 13:00 órakor a WKW ETO FC Győr vendégeként.

Merkantil Bank Liga, 12. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 800 néző. Vezette: Kovács (Kiss, Sinkovicz)
PMFC – Budafoki MTE 3-1 (1-1)
Gsz.: Hegedűs (41.), Kónya (46.), Adamcsek (61.), ill. Kovács (39. – büntetőből)

PMFC: Helesfay – Sági, Rácz, Dávid, Katona – Kónya, Hursán (Tihanyi, 46.), Króner (Tölgyesi, 78.), Hegedűs (Marques-Airosa, 66.) – Geiger (Futó, 66.), Adamcsek (Bíró, 82.). Vezetőedző: Vas László

Budafoki MTE: Horváth – Szalai, Jagodics, Fótyik, Kotula – Filkor (Szabó, 46.), Soltész – László (Papp, 66.), Adorján, Ihrig-Farkas (Zuigéber, 66.) – Kovács Vezetőedző: Boér Gábor.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram